Днес е последният горещ летен ден с температури около 30

...
Днес е последният горещ летен ден с температури около 30
Коментари Харесай

Днес е последният летен ден, обявиха метеоролозите

Днес е последният парещ летен ден с температури към 30 градуса. От петък се връщаме в руслото на естествена есен, във връзка с температурите, сподели през днешния ден по Българска национална телевизия климатологът доцент Георги Рачев.

Утре и в четвъртък се чакат превалявания. Няма обаче индикации за мощни стихии и поройни дъждове, каквито имаше през вчерашния ден в Румъния и Сърбия, успокои Рачев.

В петък ще бъде хладно, като оптималните температури ще са 18-19 градуса. Сутрин термометрите ще показван сред 10 и 15 градуса.

През уикенда по морето ще става за плаж

Тези температури са присъщи за края на септември, сподели доцент Рачев. В събота и неделя времето ще е хубаво, като там облаци ще има в четвъртък и петък, само че съществени превалявания не се чакат.

В началото на идната седмица ще има леко стопляне, като температурите ще са към 24-25 градуса. В средата на седмицата в София са вероятни превалявания.

Октомври се чака да е по-сух от естественото, като температурите ще са към естествените за месеца. " През октомври ще има хубави дни, в края е и циганското лято, на слънчице на обед ще е прелестно. Но сутрина тук-там, температурите даже ще са негативни ", заключи климатологът.

В отговор на въпрос, доцент Рачев сподели, че няма индикации да се задави най-тежката зима от 100 години, каквито изявления има. " Не съм склонен и че ще е най-меката от 2006 година насам. Вероятно междинната температура за сезона ще е с един градус по-висока ", предвижда той. Климатологът добави, че най-рано след към месец ще има по-ясна прогноза за зимата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР