Днес е последният ден, в който всички здравноосигурени лица, които

...
Днес е последният ден, в който всички здравноосигурени лица, които
Коментари Харесай

Днес е последният ден, в който можем да сменим общопрактикуващия си лекар

Днес е последният ден, в който всички здравноосигурени лица, които желаят да сменят своя общопрактикуващ доктор, могат да го създадат. Следващата опция за промяна на общопрактикуващ доктор е в интервала от 1 до 30 юни.

За задачата е належащо да попълнят формуляр за непрекъснат избор, който да дават на новоизбрания от тях общопрактикуващ доктор. Формулярът може да се изтегли от уеб страницата на НЗОК – www.nhif.bg.

Националната здравноосигурителна каса дава и опция промяната на общопрактикуващ доктор да става онлайн. Това се реализира в графа „ Е - услуги “.



Не е належащо здравноосигурените да уведомяват за промяната на своя общопрактикуващ доктор предходния доктор, защото това се прави по длъжностен път в районната здравноосигурителна каса.

Предвидена е опция информация за общопрактикуващите лекари от всички здравни региони да се получи и по телефон, като контактите на всички РЗОК са оповестени на уеб страницата на НЗОК в меню „ Контакти “.

За краткотрайно пребиваващите за повече от един месец, само че не по-дълго от пет, отвън региона, където е определен непрекъснат персонален доктор, здрвноосигурените могат да създадат краткотраен избор на общопрактикуващ доктор. За задачата би трябвало да се попълни регистрационна форма за краткотраен избор. След приключване на периода здравноосигуреното лице автоматизирано се трансферира в практиката на своя непрекъснат персонален доктор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР