Днес е последният ден, в който кандидат-депутатите избрани в повече

...
Днес е последният ден, в който кандидат-депутатите избрани в повече
Коментари Харесай

Избраните с две листи кандидати за НС решават кой район да представляват

Днес е последният ден, в който кандидат-депутатите определени допълнително от един регион би трябвало да посочат коя листа желаят да съставляват. Списъкът на новите 240 народни представители в 47-ия Парламент ще бъде оповестен в неделя, съобщи Българска национална телевизия.

Вече стана ясно, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е декларирал, че няма да влезе като народен представител в Парламента. Още 4-ма депутати - един от ГЕРБ-СДС и трима от Движение за права и свободи - са се отказали от мястото си в Парламента.

ЦИК към този момент разгласява разпределението на мандатите. Според направените калкулации от ЦИК, с цел да се премине 4%-ната граница за Народното събрание - би трябвало да са дали своят вот минимум 104 912 гласоподаватели.

Окончателно - най-вече депутати ще имат " Продължаваме промяната " - 67, следват ГЕРБ-СДС с 59 народни представители. Третата по бройка група е Движение за права и свободи с 34 депутати. Българска социалистическа партия ще имат 26, а " ИТН " - 25. " Демократична България " е с 16 народни представители.

Най-малобройна ще бъде групата на " Възраждане " с 13 депутати. След като са ясни резултатите и въз основата на предварителните диалози, в случай че коалиция сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България " бъде осъществена - тя би разчитала на 134 депутати, които са задоволително за сформиране на държавно управление. ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане " са с 106 гласа.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР