Днес е последният ден от предизборната кампания преди предсрочните парламентарни

...
Днес е последният ден от предизборната кампания преди предсрочните парламентарни
Коментари Харесай

Последен ден от предизборната кампания

Днес е последният ден от предизборната акция преди предварителните парламентарни избори на 2 октомври. Утре е ден за размисъл като предизборната пропаганда и оповестението на социологически данни ще е неразрешено от 1 октомври до 20 часа на изборния ден (2 октомври). 

Изборите ще стартират тъкмо в 7 часа на 2 октомври и ще приключат в 20 часа, като законът позволява при необходимост удължаване на времето с един час. В борбата за 240-те места в Народното събрание влизат 28 партии и обединения. 

Право на глас имат малко над 6 600 000 българи. Българите в страната и зад граница ще гласоподават в над 12 000 секции, като планирано за хората с увреждания и за тези, които са под карантина с Covid-19 се разкриват 290 преносими секции, предава БНР. 

" Днес по одобрени графици и под полицейска защита към регионите в страната потеглят над 10 хиляди машини за гласоподаване с инсталирания програмен продукт. Предстои да обявим на нашата страница и да изпратим на РИК, с цел да разпространят в СИК хеш-кодът, който е открит и ще бъде обществено разгласен, който би трябвало да бъде подложен на видно място в секционните изборни комисии и ще бъде разпечатан на всяка квитанция и на всеки начален протокол. Всеки гласоподавател, който гласоподава, може да свери, че на машината, с която е дал своя вот, е конфигуриран удостовереният програмен продукт, сравнявайки хеш-кода от разписката с обществено наличния в изборното помещение ", изясни за БНР представителят на ЦИК Росица Матева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР