Днес е последният ден от първия кръг на най-престижния снукър

...
Днес е последният ден от първия кръг на най-престижния снукър
Коментари Харесай

Последните мачове от първия кръг в “Мастърс” се играят днес

Днес е последният ден от първия кръг на най-престижния снукър шампионат отвън ранкинг системата и втори най-стар в историята на джентълменския спорт след Световното състезание - “Мастърс ”.

Пълните трибуни в “Александра палас ” и феновете по “Евроспорт ” ще се насладят от 15 часа на конфликта сред Джъд Тръмп и Райън Дей. Феновете бяха лишени от евентуален четвъртфинален двубой сред Асото в колодата и Марк Алън, тъй като Пистолета отпадна безславно с 0:6 от Бари Хоукинс през вчерашния ден.

Тръмп несъмнено не може да се похвали с нещо значително през сегашния сезон и той е слаб по неговите стандарти, като към момента не е спечелил трофей. В шампионатите от “Тройната корона ” пък 33-годишният англичанин по традиция не се показва изключително сполучливо, в случай че от десетилетие е един от най-бляскавите играчи в международния тур.

Все отново, в “Мастърс ” Тръмп е първенец от 2019 година, а през 2012-та, 2016-а, 2018-а и 2022-ра се класира на полуфиналите.

Най-добрите достижения на Райън Дей в шампионата са четвъртфинали от 2009-а, 2018-а и 2019-а. Той надделя Марк Алън за купата в Откритото състезание на Англия през октомври и се завърна в топ 16 на международната класация, което му разреши да вземе присъединяване в “Мастърс ” за първи път от четири сезона.

Статистиката му против Тръмп обаче въобще не е позитивна за него, като не е побеждавал този противник в нито един мач с по-голям формат от 3 от 5 фрейма. Последният им конфликт е на четвъртфиналите в “Шампион на първенците ” 2021, когато Асото в колодата печели изрично с 6:0.

От 21 часа през днешния ден е дуелът на Кайрън Уилсън със Стюърт Бингам с непредсказуема развръзка, макар че във връзка с формата през последните 18 месеца Воина има доста преимущество.

Все отново, двамата играха в първия кръг и предходната година, като Уилсън се нуждаеше от 11 фрейма, с цел да отстрани противника си. На осминафиналите на Световното състезание няколко месеца по-късно обаче Бингам реализира триумф с 13:9 и това към този момент е последният им конфликт.

За седми път в кариерата си Кайрън Уилсън взе участие в “Мастърс ” и най-силният му резултат е край през 2018-а, който загуби от Марк Алън. В последните три години пък той непроменяемо отпада на четвъртфиналите.

Бингам е първенец в “Мастърс ” от 2020 година, а през 2016-а и 2021-ва стигна до полуфиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР