Днес е последният ден на дебати в гръцкия парламент за

...
Днес е последният ден на дебати в гръцкия парламент за
Коментари Харесай

Гръцкият парламент ще гласува днес вот на доверие към правителството на СИРИЗА

Днес е последният ден на диспути в гръцкия парламент за вота на доверие към държавното управление на СИРИЗА. Гласуването ще е късно довечера. Проучвания на публичното мнение демонстрират евентуална победа на евроизборите за консерваторите от " Нова Демокрация ". 

Силно напрежение и цялостна поляризация има сред депутати от ръководещата СИРИЗА и опозицията по вота на доверие към държавното управление на Алексис Ципрас.

Темите на дебата надвишиха съответния мотив и се разисква цялостната политика на държавното управление от началото на мандата.

В тирада пред депутатите министър председателят уточни компликациите и триумфите в икономическана политика за излизане на гръцката стопанска система от рецесията. Правителството на СИРИЗА вкара единствено преди ден данъчни облекчения и помощи за пенсионери и хора с ниски приходи и заплати.

Опозицията оцени облекченията като " финален ход на Ципрас, притиснат от социологическите изследвания преди изборите ". Последните допитвания демонстрират преднина от съвсем 9% на консерваторите от " Нова Демокрация ".

За да продължи мандатът на държавното управление до октомври, е належащо СИРИЗА да получи през днешния ден поддръжка от най-малко шест самостоятелни народни представители.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР