Днес е последният 6-и кръг от груповата фаза на Лига

...
Днес е последният 6-и кръг от груповата фаза на Лига
Коментари Харесай

Последните места за 1/16-финалите на Лига Европа чакат своите биткаджии

Днес е последният 6-и кръг от груповата фаза на Лига Европа. Предстои да забележим следващата порция оспорвани борби по европейските терени. Все още има много свободни места за 1/16-финалите и доста тимове ще опитат да се опитат да се възползват от този факт. Сред тях е и българският първенец Лудогорец, който е единствено на точка от заветната цел.

Ясно е, че на 1/16-финалите ще играят тимовете на АПОЕЛ Никозия, АЗ Алкмаар, Базел, Брага, Селтик, Гент, ЛАСК Линц, Манчестър Юнайтед, Севиля, Спортинг Лисабон, Волфсбург и Уувлърхемптън. Към тях се причисляват отпадналите от Шампионската лига като трети в своите групи - Брюж, Олимпиакос, Шахтьор Донецк, Байер Леверкузен, Република България Залцбург, Интер, Бенфика и Аякс. Това значи, че остават 11 свободни места за елиминациите.

В група “А” липсва конспирация, защото Севиля и АПОЕЛ към този момент си осигуриха визите за продължение, надлежно като първи и втори в групата.

В група “В” обаче цели три тима имат късмет за класиране - Копенхаген, Динамо Киев и Малмьо. Датчаните се нуждаят от тъждество в мача с шведите, с цел да се класират напред, до момента в който за Малмьо хиксът може да е гибелен, в случай че в другия мач киевчани победят Лугано.

В група “С” Базел към този момент се класира, а за другото свободно място ще спорят Хетафе и Краснодар, които се изправят в директен дуел.

В група “D” също към този момент знаем, че Спортинг и ЛАСК не престават, като остава само да дефинират кой ще е първи и кой втори в крайното класиране в директен конфликт. Португалците се нуждаят единствено от тъждество в Австрия, до момента в който домакините ще търсят победа.

В група “Е” Селтик към този момент се класира, до момента в който шансове за второто място имат ЧФР Клуж и Лацио. Румънците имат потребност от единствено една точка в семейството си на “детелините”, с цел да си подсигуряват класирането. Лацио пък би трябвало да търси наложителен триумф над Рен и да се надява Клуж да загуби.

В група “F” обстановката е много деликатна. Арсенал има преимущество, като се нуждае единствено от тъждество в гостуването си на Стандард в Лиеж, с цел да продължи напред. В същото време белгийците ще би трябвало да търсят наложителна победа. Айнтрахт също може да се класира с победа над Витория, или в случай че Стандард не завоюва. При избрани условия може да се стигне до тъждество в точките сред Стандард, Арсенал и Айнтрахт и тогава спечелилият ще бъде избран по голова разлика.

В група “G” Рейнджърс към този момент е обезпечил продължаването си, до момента в който Порто, Йънг Бойс и Фейенорд ще спорят за второто място.

В група “Н” Еспаньол е сигурен победител, а за втората позиция ще се борят Лудогорец и Ференцварош, които излизат в директен дуел в Разград. Дори и точка ще е задоволителна на българския първенец да приключи на второто място в групата и да продължи в шампионата и през пролетта.

В група “I” Гент и Волфсбург не престават напред, като само ще би трябвало да бъде завършено крайното класиране. Белгийците имат точка повече от германците, тъй че това им дава леко преимущество, само че по всичко проличава, че те ще би трябвало да търсят триумф в последния си мач с Олександрия, с цел да са сигурни, че ще запазят първото си място.

В група “J” на Борусия Мьонхенгладбах е задоволително даже тъждество, с цел да продължи напред, а вероятно и загуба може да класира германците, в случай че в другия мач Рома също загуби от Волфсбергер. За италианците равенството също би било задоволително за класиране, само че единствено в случай че Истанбул Башакшехир загуби. Шанс за продължение имат и турците, в случай че завоюват гостуването си на Борусия Мьонхенградбах.

В група “К” Брага и Уулвърхемптън към този момент се класираха, като само остава да дефинират местата в крайното класиране. Брага ими точка повече и гостува на Слован, а Уулвс одобряват Бешикташ в Англия.

В последната група “L” също съвсем всичко е ясно. Манчестър Юнайтед и АЗ Алкмаар не престават напред, а през днешния ден в директен дуел в Манчестър ще дефинират кой ще приключи първи и кой втори в групата. За “Червените дяволи” и равенството би било задоволително.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР