Днес е последната възможност за този парламент да приеме промени

...
Днес е последната възможност за този парламент да приеме промени
Коментари Харесай

Последен шанс за индексация на строителните договори в този парламент -

Днес е последната опция за този парламент да одобри промени в Закона за публичните поръчки, които разрешават индексация на цените по към този момент предоставени контракти в условията на висока инфлация и поставят завършек на прословутия " инженеринг ", за който се разпореждат доста от поръчките за строителство.

По време на брифинг в Народното събрание депутатът от " Продължаваме промяната " Настимир Ананиев прикани депутатите да гласоподават " за " импортираните от него промени и на второ четене през днешния ден.

Тази седмица три изключителни съвещания на районната комисия бяха бойкотирани от опозицията. Според Ананиев, в случай че техният законопроект не се одобри, е допустимо да би трябвало да бъде връщано европейско финансиране. 

По думите му от Политическа партия са имали желание да решат част от проблематиката на пътния отрасъл, като в сряда са предложили да се разплатят с всички пътностроителни компании. Настимир Ананиев изясни, че от Политическа партия са желали да удължат периода на решението на НС за разплащането на парите за настоящ ремонт и поддръжка - да е до ноември, вместо до септември. 

Арх. Йордан Терзийски (ПП) разгласи, че опозицията, и по-конкретно ГЕРБ и Движение за права и свободи, показва безконтролно отношение, като бойкотира работата на Народното събрание:

" С тази проява на непросветеност се показват зависимости и всички ще сме жертва на това, тъй като след 30 септември няма да има пътна поддръжка. Политическите игри са едно, само че когато става дума за животите на хората, не би трябвало да се вършат такива взаимни отстъпки, а би трябвало да се постъпва отговорно. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР