Днес е поредният ден на протести за оставката на вицепремиера

...
Днес е поредният ден на протести за оставката на вицепремиера
Коментари Харесай

И след извинението: Пореден ден на протести за оставката на Валери Симеонов

Днес е следващият ден на митинги за оставката на вицепремиера Валери Симеонов и след неговото опрощение поради „ сякаш болните деца”.

Докато в Народното събрание обмислят по какъв начин да трансформират новите закони, преди да бъдат дефинитивно признати, на улицата хората не престават да желаят Симеонов да се отдръпна.

Тази вечер протестиращите потеглиха в шествие постройката на Министерския съвет до Софийския университет. Настояват вицепремиерът Валери Симеонов да подаде оставка, поради коментарът му във връзка законопроекта за хората с увреждания. Те не одобряват извинението му, съгласно тях е направено под напън. Към недоволството се причисляват музиканти и артисти, a на футболния мач сред „ Левски” и „ Верея” предходната седмица, агитката на сините изрази поддръжката си към майките като разпъна транспарант: „ Господин сякаш политик, пожелаваме ти да си сякаш здрав”.

Хората се пробват да приказват за сериозните проблеми и с възприятие за комизъм.

Нина Иванова е приключила фешън дизайн. Рисува портрети на домашни любимци, прави и кукли. Нейно ентусиазъм става и вицепремиерът Симеонов. Последната й творба е споделена стотици пъти във „ Фейсбук”. „ На митинга съвсем всички скандират, че този човек е срам за България, и по този начин взех решение да му сложа една купа, лента, като един мистър – представител на позора, само че в последна сметка той е и министър и като заигравка на думи взех решение да прибавя това –„ -ни”, и с цел да бъде карикатурата с възприятие за комизъм, прибавих короната с камъни”, коментира Нина.

Тя всеки ден е на митингите. Майка е на две деца и споделя, че думите на вицепремиера са неприемливи.

„ Много от майките на митинга се питат толкоз ли е значим този човек и незаместим, че надали не страната ще рухне, в случай че подаде оставка и на негово място пристигна различен човек”, добавя Нина.

Докато родителите стачкуват, в Народното събрание умуват по какъв начин най-добре да редактират новите законопроекти, преди да ги одобряват дефинитивно. Срокът за предложенията изтича в петък.

Нина споделя, че и през днешния ден, на рождения си ден, ще е измежду протестиращите. И ще черпи нови креативен музи.

В сряда в обществената комисия в Народното събрание ще бъде показан и третият основен законопроект – за обществените услуги. Така депутатите ще разполагат с всички оферти за промени за хората с увреждания.

Какво в последна сметка ще бъде признато, занапред ще стане ясно. Протестите не престават и на следващия ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР