Днес е подаден сигнал в прокуратурата като край на промоцията

...
Днес е подаден сигнал в прокуратурата като край на промоцията
Коментари Харесай

Със сигнал в прокуратурата Гробищни паркове в София прекратяват търговията с камъни, пръст и кости

Днес е подаден сигнал в прокуратурата като завършек на промоцията на търговия с кости, камъни и кръв. Звучи мощно, само че зад всяка една дума стои тежест, която години наред е допускано да се върлува и да се поругава мястото за безконечен покой на околните ни, което е превърнато в пъкъл. Това съобщи краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Оперативна програма " Гробищни паркове " Румен Димитров на брифинг в Столична община.

Установена е търговия с гробни места , опаковани при преместване на костите на покойници от дребни обитаеми места, като по този начин се получават места в гробищните паркове на София за продажба. Установен е също фрапиращ случай, в който кремирани хора са им " изразявани костите " нагледно казано и са взимани гробни места за продажба и препродажба. Цената на място в Централни гробища, заради недостига, е десетки пъти повече от цената, която по разпоредба се заплаща към Столична община.

Димитров разчита на прокуратурата и институциите да си свършат работата и да дадат напътствие какво да се прави.

Той е заварил разградена и притеснителна за жителите конюнктура, рекетиране и търговия с камъни. На ден получава десетки тъжби. Между 400% и 600% са се нараснали похищенията за компрометиране. Румен Димитров се оплака, че е получил закани. Липсата на съответна защита на гробищните паркове разрешава да се провеждат в незаконна група избрани хора и да се насочат към избрани места. Тази незаконна група си има началник, като и институциите, и прокуратурата би трябвало да открият кой е.

" Всичко, което би трябвало да бъде споделено с институциите и обществото, ще бъде споделено. Всичко, което може да бъде прекратено, като противозаконни процедура, машинация и жестоко тъпчене на моралните правила, ще го прекъсна ", закани се Димитров. Той съобщи, че събира данни за идващите извършители и ще ги афишира, до момента в който не се влезе в естествена форма на услуга.

Според него занапред ще има доста работа по проблема, тъй като би трябвало да се тръгне с бистрота в ръководството.

Приоритет и съществена задача на Столична община са разширението на Бакърена фабрика, Малашевци и Централни гробища. Освен за гробно място, те са превърнати в сметища за къртене, почистване и транспортиране, което Румен Димитров няма да допусне.
 Проверяват Централните софийски гробища за недобросъвестни гробари
Проверяват Централните софийски гробища за недобросъвестни гробари

Софийска районна прокуратура се самосезира
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР