Днес е починал още един от пациентите, които бяха прехвърлени

...
Днес е починал още един от пациентите, които бяха прехвърлени
Коментари Харесай

Нова жертва на пожара в инфекциозния институт в Букурещ

Днес е умрял още един от пациентите, които бяха трансферирани от Националния институт за инфекциозни заболявания " Матей Балш " в Букурещ след пожара, зародил там през вчерашния ден рано сутринта. Така жертвите на случая набъбнаха до шест, заяви министерството на опазването на здравето, представено от организация Аджерпрес.

Починала е жена на 58 години, трансферирана в Университетската болница в Букурещ. Пациентката е била интубирана с тежка Коронавирус пневмония, два % изгаряния по тялото и поемане на пушек в резултат на пожара.

Вчера сутринта към 5,00 ч. в Института за инфекциозни заболявания " Матей Балш " избухна пожар. Причините за случая към момента се проверяват. Трима души бяха открити мъртви, а четвърти умря макар опитите за реанимация. По-късно денем в една от баните бе открита още една жертва. По случая се води следствие за ликвидиране по несъобразителност.

Това е третият сходен случай в румънско лечебно заведение за последните месеци. При пожар в поделение за интензивна терапия на COVID-19 в град Пятра Нямц (Североизточна Румъния) през ноември починаха 10 души. През декември при пожар в психиатрична болница в същия регион почина още един човек.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР