Днес е Петдесетница – голям християнски празник, който се отбелязва

...
Днес е Петдесетница – голям християнски празник, който се отбелязва
Коментари Харесай

Петдесетница – един от най-големите християнски празници

Днес е Петдесетница – огромен християнски празник, който се отбелязва на 50-ия ден след Великден, постоянно в неделя.

Чества се рожденият ден на Христовата черква, учредена на този ден от Иисус Христос на земята посредством изпращането на Светия Дух. Това е станало в деня на старозаветния празник Петдесетница, който отбелязвали петдесет дни след юдейската Пасха, и името му се свързва с него.

На 50-ия ден след Пасха в Йерусалим било цялостно с поклонници, пристигнали за огромния юдейски празник, отдаден на Божието законодателство на планината Синай. Дванадесетте Христови апостоли и Божията майка били събрани на молитва в къщата, където преди 50 дни вечеряли преди Пасха дружно с Христос. Внезапно се чул звук, като че ли задухал мощен вятър и извършил цялата къща, а над главата над всеки от молещите се явили пламъци, наподобяващи на огнени езици. Апостолите се изпълнили със Светия Дух и почнали да славят Бога на езици, които до тогава не знаели.

Пламъците се възприели като категоричен знак за въздействието на на Светия Дух върху Христовите възпитаници, на които била дадена силата да проповядват Христовото обучение. Събитието се приема за основополагане на църквата, отсам и празникът Петдесетница става нещо като неин рожден ден.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР