Днес е перфектен ден за партийно строителство, заяви Стефан Янев,

...
Днес е перфектен ден за партийно строителство, заяви Стефан Янев,
Коментари Харесай

Бивши министри в партията на Стефан Янев, Комитова в ИК на `Български възход` |

" Днес е съвършен ден за партийно строителство ", съобщи Стефан Янев, който събра Инициативния комитет на новата си партия " Български напредък ". 

Той предвижда предварителни избори през есента. Според някогашния министър председател групировката му ще взе участие в идващите избори. 

Янев, който бе отхвърлен от кабинета на Кирил Янев поради многократните му изявления, че протичащото се в Украйна е военна интервенция, а не война, сподели, че сега има бездна сред партиите и обществото. Той разказа партията си като " нова, смислена и потребна за обществото групировка ". 

На брифинг след събитието Стефан Янев съобщи, че " Български напредък " ще бъде националконсервативна. Той обаче счита, че участието на страната в Европейски Съюз и НАТО е стратегически избор, който към този момент изработен и добави, че партията му ще работи за отбрана на българските национални ползи в тези съюзи.

Той съобщи, че Учредителното заседание на партията ще бъде при започване на юни.

Янев отрече партията му да е обвързвана с президента Румен Радев. 

" Това е един политически индивид, който е безусловно автономен(...) в случай че свързвате президент със основаването на партия, значи, че подлагате някакъв сюжет, в който президентът желае да въздейства на политическия развой, без да носи отговорност. Мисля, че това той не го желае и няма да го направи. "

Той отхвърли да разяснява вчерашното решение на Народно събрание за военно-техническа помощ за Украйна. По думите му политическото говорене е победило по тематиката. Бившият министър председател съобщи, че държавното управление работи безредно по тематиката с газа. По думите му би трябвало да се мисли първо за бизнеса. 

Бившият министър председател се разгласи в поддръжка на машинния избор.

Сред учредителите на партията на Янев са ексдепутатът от Национална движение „Симеон Втори" и ректор на УХТ проф. Пламен Моллов, някогашният длъжностен районен министър Виолета Комитова, служебният министър на младежта и спорта в държавното управление на Огнян Герджиков Даниела Дашева, както и изпълнителният шеф на Националния ръб по туризъм Поли Карастоянова.

В новата партия влизат още някогашният зам.-военен министър Ралица Симеонова, Данчо Бончев, който беше консултант на Янев, Георги Самадов -  някогашен зам.-министър на енергетиката, както и Николай Колев - медиен консултант в служебните кабинети.



БТА/Владимир Шоков

На събитието, което се организира в столичен хотел, участваха още Йоло Денев, както и някогашният треньор на ЦСКА Стойчо Младенов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР