Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след изборите.

...
Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след изборите.
Коментари Харесай

Първо заседание на Столичния общински съвет след изборите

Днес е първото съвещание на Столичния общински съвет след изборите. На него в служба встъпи новият остарял кмет на София - Йорданка Фандъкова. Заедно с нея и новоизбраните кметове на региони и на кметства. Клетва поставиха и новите общински съветници.

Повече от съвещанието - вижте директното включване на Цанка Николова.

Преди минути новите кметове и новите общински съветници поставиха клетва в Столичния общински съвет. Те дадоха обещание да служат в полза на жителите на столицата.

Общинските съветници през идващите четири години ще бъдат 61, като 27 от тях са от ГЕРБ, 15 от Българска социалистическа партия, 12 от Демократична България, четирима от Вътрешна македонска революционна организация, двама от " Атака " и един самостоятелен.

Приветствие към новите съветници и кметове насочи и кметът на София Йорданка Фандъкова. През новия мандат тя предлага да има нови ресори, измежду които са строителство, цифровизация, вложения и превоз.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Минахме през тежка акция с истини и неистини. Едно заричане ни обединяваше - смяна за града. Промяната за София е в развиването и работата, смяната е нужна посока и цел.
Днешното съвещание беше намерено от най-възрастния общински консултант Грети Стефанова от Демократична България.

По-късно се чака да бъде определен и новият ръководител на Столичния общински съвет.

Вижте във видеото какви са упованията на общинските съветници от другите политически групи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР