Днес е първият ден на новия политически цикъл след цикъл,

Днес е първият ден на новия политически цикъл след цикъл, ...

Валентин Вацев: Слави Трифонов ще бъде титуляр и фаворит на сегашната политическа пролет

„Днес е първият ден на новия политически цикъл след цикъл, продължил 30 години. Досегашната политическа система катастрофира... Слави Трифонов ще бъде титуляр и фаворит на сегашната политическа пролет“. Това каза анализаторът Валентин Вацев.
По думите му трите системни партии са в исторически залез:
„Партията на българското чиновничество няма възможност да управлява под името ГЕРБ, а БСП се е превърнала в бойно поле между Свидетелите на Станишев и Корнелистите от седмия ден. Партията на баланса и опосредяването ДПС не можа да удържи позициите си“.
В предаването „12+3“ Вацев допълни:
„Слави Трифонов ще управлява както Джо Байдън в САЩ. Байдън не управлява, а управляват неговите над 200 съветници. Не трябва да гледаме личния характер на Трифонов, интересното е кои политически елитарни управленски кръгове ще вземат позиции в сенчестото място зад гърба му. Те могат да дойдат от ГЕРБ, БСП, СДС... Предстои ГЕРБ да се преориентира към Слави Трифонов и ако той не внимава, може да получи огромна зестра от влюбеното във властта държавно чиновничество. В дебрите на ГЕРБ ще започне разлепване от тялото на партията и ще започнат да се движат свободните йони на българския държавен чиновник“.
Според анализатора за САЩ е важно дали България ще има правителство, което да е готово да е готова да участва в антируската кампания.

Вацев: ГЕРБ показва безсилие с призива Румен Радев да оттегли кандидатурата си за втори мандат Вацев: ГЕРБ показва безсилие с призива Румен Радев да оттегли кандидатурата си за втори мандат
„ГЕРБ показва безсилие с призива Румен Радев да оттегли кандидатурата си за втори президентски мандат. Истинското действие е на п...
„Има кой да каже кое е правилното правителство за България. България е част от натовския антируски фронт“.
Вацев прогнозира нови избори до началото на следващата година.
 
Всичко за парламентарните избори

Източник: actualno.com