Днес е още един срамен ден за българския парламентМного ще

...
Днес е още един срамен ден за българския парламентМного ще
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Ще улесним българския парламент с оставките на Минчев и правителството

Днес е още един неприличен ден за българския парламент

Много ще улесните българския парламент и жителите, в случай че през днешния ден гласуваме две оставки - тази на Минчев и Вашата и на Вашето държавно управление, обърна се към премиера Кирил Петков Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС, от парламентарната естрада при разискването на настояването за оставка на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. То бе импортирано през вчерашния ден по самодейност на "Има подобен народ " и подкрепено от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и "Възраждане.

"Смятам, че днешният избор освен ще бъде проява на друго болшинство, за Вас персонално и вашата парламентарна група ще бъде и урок, обърна се тя към Никола Минчев. Едно нещо беше правилно - думата "криза ", за нея беше и дебатът - рецесията в ръководството ", уточни Атанасова.

"Г-н Минчев, Вие, евентуално, ще извършите изявление, в което ще оборите доста от претекстовете за оставката Ви, само че истината е, че през вчерашния ден погазихте правилника на Народното събрание, разяснява Атанасова. По думите ѝ през миналите шест месеца Минчев го е правил редовно и със силата на болшинството е успявал по три пъти да бъдат гласувани разнообразни решения. Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС означи, че за времето, откогато е на поста, Никола Минчев има едно изявление от парламентарната естрада, от което не може да бъде преценено какъв брой брилянтен правист е, както настояват съпартийците и поддръжниците му. Минчев разбра, че процедурите са част от парламентарния живот, че има друго мнение, само че той беше ръководителят, който сложи решетки на входа на българския парламент ", продължи Атанасова.

Все по-неясен става въпросът с какво през днешния ден този спор способства за страната, за жителите, за разговора, решенията за рецесиите, стартира изявлението си ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС. И добави - днешният ден е още един неприличен ден за българския парламент, парламентаризъм. Стигна се до такава степен, че се показва прочувствена неустойчивост от най-високата естрада в страната - от хора, които имат самочувствието, че могат да вземат решение рецесии, да ръководят страна, да имат решенията, да са смяната, уточни политикът. По думите на Атанасова днешният спор е почнал с лексика, която по-скоро може да бъде избрана като лексика за почистване на вътрешнокоалиционни връзки. Много се приказва за морал и кой може да дава морални оценки, по какъв начин ли не бяха наричани народни представители през днешния ден - "мафия ", "задкулисие ", говореше се за мръсни пари, незаконни схеми, за поръчково почистване на сметки, сподели представителят на ГЕРБ-СДС.

"Моралът доста постоянно се употребява за оправдание, последните две години постоянно историята ни учи, че най-зловещите издевателства също са се правили от морални съображения, уточни още Атанасова. Днес, посочи тя, в Народно събрание видяхме безчинство против демокрацията в това число. В момента се намираме в обстановка, в която днешният спор не разяснява претекстовете за оставката, процедурата, а доста други наслоени несъгласия, стигна се до заиграване с етническата карта ", акцентира също ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР