„Днес е още един срамен ден за българския парламент и

...
„Днес е още един срамен ден за българския парламент и
Коментари Харесай

Атанасова: Днес е още един срамен ден за българския парламент

„ Днес е още един неприличен ден за българския парламент и за българския парламентаризъм. Стигна се до такава степен, че се показва прочувствена неустойчивост от хора, които имат самочувствието, че могат да ръководят страна, да вземат решение рецесии, да са промяна”.

Това съобщи Десислава Атанасова, ръководител на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, от трибуната на Народното събрание по време на дебата за отстраняването на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

„ Много се приказва за морал и кой може да дава морални оценки. Как ли не бяха наричани народни представители в днешния ден – „ мафия”, „ задкулисие”… Говореше се за „ мръсни пари” и „ поръчково почистване на сметки”. Моралът доста постоянно обаче се употребява за оправдание. А историята ни учи, че най-горещите издевателства са се правили от морални съображения. Това, което през днешния ден видяхме в българския парламент, е безчинство – против демокрацията, включително”, сподели още Атанасова.

Тя разкритикува сътрудниците си за това, че по време на дебата се е стигнало даже до „ заигравки и с етническата карта, което е невиждано и недопустимо”.

Евентуалното премахване на Минчев Атанасова дефинира като „ урок за парламентарната група на „ Продължаваме Промяната”.

„ Днешният спор стана толкоз жив, ослепителен, на моменти – и жесток. Едно нещо беше правилно – думата „ криза”. И евентуално дебатът не е толкоз за оставката на господин Минчев, а за рецесията. Затова, уважаеми сътрудници и господин Петков, доста ще улесните Народното събрание и обществото, в случай че през днешния ден гласуваме две оставки – тази на Минчев и тази на кабинета”, приключи Атанасова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР