Днес е необикновен ден за всички български учители. Ще се

...
Днес е необикновен ден за всички български учители. Ще се
Коментари Харесай

Подкрепете учителите на децата си!

Днес е невероятен ден за всички български учители. Ще се срещнат с провокации, за които не са си мислили, че ще им се случат. Ще се изправят пред границите на опциите си, а знаем, че това в последните години им се случва постоянно.

Но този път е друго. Не става дума за заплати, делегирани бюджети и нормалните битки със Системата. Става дума за това да обезпечат (някакъв) образователен развой за децата ни.

Цял уикенд българските учители не са станали от компютрите си. И те бяха възпитаници – като нашите деца, и те се опитваха да схванат технологиите – като нас, родителите. Повярвайте – не им беше елементарно. Те самите са родители…

Българският преподавател е видял доста, само че за ето в този момент ние, родителите, би трябвало да застанем зад тях и да покажем, че желаеме същото, каквото и те. Че ги поддържаме, разбираме и сме способни на самообладание. Че сме екип.

Днес ви призоваваме да помогнем на учителите да си свършат работата. Да внушим на децата си, че ситуацията е сложна за всички, само че знанието, науката, грамотността не престават да са най-висшата полезност за всички. Че можем да демонстрираме дисциплинираност, отговорност, само че и човечност към компликациите, които другият изпитва – съученик, преподавател.

Родители, от през днешния ден се учим повече от всеки път един от различен, учим се в придвижване, учим се, с цел да продължим и да има „ естествени образователни занятия “. Клише, което ни е втръснало, само че факсимиле – изпълнено през днешния ден с нов смисъл.

Подкрепете учителите на децата си!
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР