Днес е най-дългоочакваният ден за изгодни покупки в цял свят

...
Днес е най-дългоочакваният ден за изгодни покупки в цял свят
Коментари Харесай

Черен петък продължава и през уикенда

Днес е най-дългоочакваният ден за преференциални покупки в целия свят - последният петък на ноември или по този начин наречения " Черен петък ".В България обаче към този момент става дума и за " черен уикенд ", " черна седмица " и даже цялостен " черен месец " с понижения. Очаква се над 40% от българите да се включат в извършването на покупки с отстъпки, а от Комисията за отбрана на потребителите споделят, че все по -рядко следят нелоялни търговски практики при ноемврийските промоции.

След големия отлив на клиенти при въвеждането на зеления документ, през днешния ден за първи път може да се каже, че моловете наподобяват цялостни. За да запазят наклонността, търговците дават обещание ноемврийските понижения да преминат в коледни.

В България няма ограничавания за търговците по кое време могат да пускат понижения, по тази причина и " черен петък " има през целия ноември,за разлика от други страни, където е разрешено да е единствено в един ден и даже се стига до пердах за артикули. У

нас до пердах през днешния ден не се стигна, а около пандемията доста хора избират онлайн извършването на покупки. Съветът на специалистите е, с цел да сме сигурни, че купуваме нещо на оферта, да следим цените към месец преди промоциите.

Намаленията в комерсиалните центрове през днешния ден са сред 20% и 50% и ще продължат през целия уикенд. Видим ли обаче по-големи понижения от рода на 70% -80 %, то сигурно става дума за по-стари артикули и сбирки, считат от Българската ритейл асоциация.

Просто вижте какъв брой е остаряла стоката, не е от последния сезон, не е най-новото, не е най-модерното. Няма финансово доходоносен бизнес, който да работи на 70% понижение, това не е допустимо. В нашата търговия си има закони, няма по какъв начин просто би трябвало да се освободи място за новата стока, споделя Венцислав Николов, член на УС на Българската ритейл асоциация.

От Комисията за отбрана на потребителите са следили цените на избрани артикули преди акцията " Черен петък ", с цел да видят дали не става дума за инсценирани понижения.

Хубавата вест, е че, за разлика от предходни интервали имаме единствено 2-3 случая, в които виждаме това неприятно събитие, сподели Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите.

" Черният петък " обаче не е единствено облекла и техника на промоция. В Пловдив млади художници взеха решение през днешния ден да продават творбите си на доста ниски цени. Промоцията за ценителите на изкуството ще продължи и онлайн чак до 15 декември.

Уеднаквяването на качеството на всички артикули на територията на Европейски Съюз и премахването на нелоялната конкуренция са някои от главните цели на законови промени, които към този момент са написани в Министерството на стопанската система и ще бъдат едни от първите импортирани в новото Народно заседание за гласоподаване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР