Днес е националният празник на Гърция, 200 години от избухване

...
Днес е националният празник на Гърция, 200 години от избухване
Коментари Харесай

Гърция чества националния си празник, принц Чарлз се просълзи

Днес е националният празник на Гърция, 200 години от експлоадиране на гръцкото освободително въстание през 1821 година. Величественият боен церемониал е в ход в наличието на президента на републиката Екатерини Сакеларопулу, премиера Кириакос Мицотакис, президентът на Кипър Никос Анастасиадис, принцът на Уелс Чарлз, съветският министър председател Михаил Мишустин.

Френският президент Еманюел Макрон отсрочи визитата си в Атина заради строгата карантина в Париж. Франция е показана от министъра на защитата. Присъстват също представители на дипломатическите задачи в Атина.

Венец беше поднесен пред паметника на Незнайния боец пред гръцкия парламент от принц Чарлз тази заран, като част от честванията на 25 март и завършването на 200-годишнината от гръцката гражданска война.

Когато звучеше английският народен химн, обективът се концентрира върху лицето на принц Чарлз, който се просълзи.



Гърция е украсена с националните флагове в чест на 200 години от началото на войната за самостоятелност. „ Днес всички сме гърци “, обявиха в приветствие формалните посетители пристигнали в Атина, с цел да участват на величествен боен церемониал през днешния ден.

Във военния церемониал в чест на националния празник ще се включат сили на разнообразни типове гръцки войски. За първи път в актуалната история тържествата включват конник, облечен като Евзонас, държащ гръцкия байрак, водейки група конници, облечени във фустанели, датиращи от Революцията до Втората международна война.



Поради строгата карантина не се позволяват жители да участват на парада. На техните места управляващите сложиха хиляди национални флагове.

Центърът на гръцката столица се охранява от 4000 служители на реда и специфични елементи.

Тържественият старт бе даден от хълма Акропола, където тъкмо в 8.00 ч дойде министър председателят Кириакос Мицотакис, където прозвуча националния химн.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР