Днес е моментът на истината - четири партии се явиха

...
Днес е моментът на истината - четири партии се явиха
Коментари Харесай

Иванов: Днес е моментът на истината за съдебната реформа. ИТН едва ли имат кураж |

Днес е моментът на истината - четири партии се явиха два пъти на избори със поръчки за ликвидирането на спецсъда. Съмнявам се, че на " ИТН " им доближава куражът да изпълнят обещанието си.

Това сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов след изключително съвещание на парламентарната правна комисия. 

" Това е пето съвещание на тази комисия в този парламент, което не може да стигне до завършека си. Очевидно много хора ги е боязън и не желаят да се стига до зала, доста хора желаят да се отчетат пред основния прокурор ", разяснява Иванов.

Според него когато приказваме за спецсъда, става дума за политически наказателен съд:

" Той беше основан от Цветан Цветанов и компания като мярка, която да отклони тематиката за промяната на прокуратурата. В България има над 30 органа за корупцията за задачата ".

По думите му спецсъдът е употребен след това като политическа бухалка - да обезпечава напън върху едни, а и да пази други.

Христо Иванов попита по какъв начин по този начин основният прокурор Иван Гешев " не е забелязал Пеевски в делото за КТБ ".

Лидерът на парламентарна група на Демократична България съобщи, че спецсъдът е " уред на лицемерието " и е " опит да се запази непокътнато царството на Иван Гешев ":

" Това са тежко подвластни хора, които са тук да покажат, че дават всичко от себе си, с цел да запазят неприкосновеността на Гешев. Всички тези хора са на късата каишка на българската прокуратура с всевъзможни неразследвани неща. Те не могат да създадат нищо, с изключение на да обслужват този, който подсигурява, че те няма да бъдат пипнати. "

Христо Иванов добави, че Висш съдебен съвет е фиктивен като идея, която да прокарва лобистки ползи посредством кариерните назначения:

" Това е моя теза, която застъпвам от години, а господин Магдалинчев надали схваща повече от Венецианската комисия, въпреки да твърди по този начин. "

По думите му Висш съдебен съвет от дълго време е изгубил всякакво доверие:

" Те трябваше от дълго време да са си обрали крушите от постройката ", сподели още Христо Иванов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР