Днес е модерно да сме заедно, да сме единни като

...
Днес е модерно да сме заедно, да сме единни като
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ от Крън: Модерно е да сме заедно!

Днес е съвременно да сме дружно, да сме единни като нация, с цел да има разцвет в България. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи и претендент за президент Мустафа Карадайъ на протест в град Крън, община Казанлък, област Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи. В него участваха Искра Михайлова, претендент за вицепрезидент, Халил Летифов, зам.-председател на Движение за права и свободи и лидер на листата на Движението в Стара Загора, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк и евродепутатът Атидже Алиева-Вели.

Ако сме съвременни европейски жители, ще избираме претендентите по техните качества, по това какво могат, какви цели и хрумвания имат, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

Той акцентира, че президентът би трябвало да бъде обединител на нацията и генератор национални обединителни дела. Ние с госпожа Михайлова имаме такива, акцентира Карадайъ.

Първата национална идея, за която Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова ще работят, е постигане на междинните европейски стандарти на живот тук и в този момент, не в миналото в бъдещето. Ние не сме абонирани за дъното на всички европейски ранглисти, безапелационен бе Карадайъ.

Втората му огромна идея е безвъзмездна и налична детска градина за всяко дете в България. Ние сме правили такова предложение в Народното събрание. Не се одобри, тъй като десните споделяха: доста добра концепция, само че щом вие го оферирате, няма да го гласуваме. Затова ние като предложим, вие ще ни подкрепите. Чист популизъм, нещо друго, разяснява Мустафа Карадайъ. И продължи: " Левите пък споделяха това е обществена политика. Ние отговаряме - това е нещо доста повече. Това е част от битката с демографската рецесия, това е част от националната ни сигурност ".

Президентската институция е призвана да сплотява. По време на политически рецесии да сплотява партиите, които на база своите разнообразни полезности и стратегии, да реализират единодушие за националните цели и цели. А не президентът да се опълчва на партиите, акцентира още един път Мустафа Карадайъ. И изясни, че за превъзмогването на обществената, икономическата и здравната рецесия има орган към президентската институция - Консултативният съвет по национална сигурност, който събира другите управляващи и парламентарните партии, с цел да реализира единодушие за основаването на тактики за другите браншове. От 2 години имаме Ковид-криза, само че КСНС нито един път не се е събирал по тази тематика, възмути се Карадайъ.

Каузите, на които ще бъде мотор като вицепрезидент на България, изброи и Искра Михайлова. Тя подсигурява, че ще има смелостта и силата да стартира сложния диалог за демографската рецесия, който с изключение на всичко друго е и печален.

Българите в чужбина са част от българската нация, безапелационна бе Михайлова. Тя акцентира, че у нас би трябвало да се основат условия българите зад граница да създадат избор да се върнат у нас.

Втората ми идея е българското културно завещание да стане част от европейското, съобщи претендентът за вицепрезидент. И акцентира: " Това го декларирам отсам, от Крън, община Казанлък, област Стара Загора, където един върху различен са пластовете на историята на тази земя, която ние сме наследили и ще предадем на бъдещите генерации ".

Тази земя би трябвало и може да бъде част от историята на Европа и ние ще го създадем, даде обещание Михайлова. И акцентира, че ще работи за това модерният европеец да се усеща задължен да пристигна в Казанлък и да се поклони пред наследството на траките.

Вицепрезидентът може да отстоява и още една идея - българският трикольор да се вее над всяка социална постройка, читалище, учебно заведение, детска градина, от всеки дом. Защото този трикольор ни сплотява, сподели Михайлова.

Тя акцентира, че моментът е исторически. Защото мина времето на онази народна власт, за която се борехме преди 30 години. Мина времето на елементарната толерантност. Ние имаме вяра в новата, съвременна народна власт на актуалния свят. Тази народна власт, която се роди през 1963 година с фантазията на един друг, на един цветнокож, който прекатурна американското общество и го трансформира в знак на демокрацията за целия свят. Ние имаме вяра в тази народна власт. Ние имаме вяра в новата народна власт на съвременна Европа, в която другите се допълват и дружно построяват проспериращо бъдеще, съобщи Искра Михайлова.

Тя бе безапелационна, че единствено тази нова, съвременна народна власт ще донесе разцвет и на България.

Дни като 14 ноември, когато избираме Народно заседание и президент и вицепрезидент, дефинират идващия интервал. На 14 ноември ние ще определим каква посока ще има президентската институция в идващите 5 години, съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Халил Летифов, лидер на листата на Движението в Стара Загора.

Днес имаме потребност от единство и от национално виновна политика, с цел да се даде вяра на хората и бизнеса, акцентира Летифов. И заключи: " 30 години отстояваме единството на нацията, териториалната целокупност на нашата Родина и мирния либерален преход. За нас мирът е съществена полезност, а демокрацията е нашият генетичен код ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР