Днес е много по-трудно да отговорим на въпроса каква просвета

...
Днес е много по-трудно да отговорим на въпроса каква просвета
Коментари Харесай

Днес е много по-трудно да отговорим на въпроса каква просвета имаме

Днес е доста по-трудно да отговорим на въпроса каква култура имаме .

Това съобщи на тържествена гала в аулата на СУ Св. Климент Охридски ректорът на университета проф. Анастас Герджиков след тържеството пред Народната библиотека Кирил и Методий.

Култура и нематериалност не се наливат принудително по думите му. С това той разкритикува държанието на българските държавници в днешния празничен ден.

" Няма да разясня държанието на политиците, които се подредиха още веднъж преди нас на шествието ", сподели проф. Герджиков. Безобразието обаче съгласно него се трансформира с традиция .

" Преди да станат политици те не са взели участие в шествие и не знаят какъв е редът ", остро реагира той.

Няма сфера, която съгласно него да не е наранена от еволюцията на технологиите , само че автоматизацията, глобализацията и изкуствения разсъдък ще изместят индивида от едни специалности и ще ги заменят с други . Затова професионалното би трябвало добре да се обмисли.

Истинският въпрос на актуалното обучение е какви познания и умения да дадем на младежите , както и дали въобще има смисъл да даваме бързо остаряващи познания , изрази мнение ректорът.

По думите му, тези въпроси провокират съществени диспути в международен мащаб , само че все пак съществуват непреходни полезности .

Можеш да симулираш разсъдък, само че не можеш да симулираш духовенство , по тази причина днешният празник е толкоз скъп, добави проф. Герджиков.

Той прикани духовността, вярата в положителното и любовта сред хората да се резервира .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР