Днес е много натоварен ден, но исках да свърша някаква

...
Днес е много натоварен ден, но исках да свърша някаква
Коментари Харесай

Борисов обясни от какво се срамува и защо Нинова не може...

Днес е доста претрупан ден, само че желаех да свърша някаква работа и за вас. Свиквайте, може след време вие да сте на моето място. Все отново доста публицисти влязоха в политиката. Така се обърна към водещия Виктор Николаев в особено изявление от Министерски съвет министър председателят Бойко Борисов пред Нова телевизия. Днес се навършва една година от стъпването на Кабинета " Борисов " 3.

" Срам ме е, че не можахме да представим конвенцията за отбрана на дамите и децата от домашно принуждение по метод, по който да бъде възприета от хората. Успяхме да създадем по този начин, че да се възползват разнообразни политически сили и да вкарат тематиката в посока, която не е в духа на конвенцията, Подценихме обстановката ", сподели той и добави " Като имаше такова публично неодобрение, по тази причина я оттеглихме. " " Гордея се, че свалихме външния дълг. Трети сме в района по външен дълг. В началото доста хора приказваха. Знаете, че за двата реактора платихме доста пари, за американските централи също над 6 милиарда отидоха за заплащане. Събрахме доста пари от работата на Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите ", сподели той. " Истанбулската спогодба за отбрана на дамите и децата от домашно принуждение беше доста атакувана ", сподели той.

Това, което видях, го споделих с основния прокурор и Пламен Георгиев. Всяка една банкнота би трябвало да се запише и опише по номер. Това са 70 банкноти или евра. Тъй като има паднало такова дело, когато Цветанов беше министър, в този момент всички са доста по-внимателни. Това е обеца за ухото на всички и когато се организират сходни интервенции. Това съобщи пред Нова телевизия по проблема " Иванчева " в особено изявление от Министерски съвет министър председателят Бойко Борисов.

" Като Захариева и аз се тормозих за какво толкоз време се бавят. Нека да дадем късмет на тази комисия и да приемем, че би трябвало да се изведат поучения и по-бързо да се работи. Не мисля, че другояче има проблем със задържането. Няма остър звук сред госпожа Захариева и прокуратурата. Те работят доста добре. Под публичен напън, всеки може да изпусне имитация ", сподели Борисов, защитавайки външния ни министър.

Борисов разяснява връзките сред президентството и министерски съвет: " Враждата може да е единствено негативна. За мен президентът постоянно е бил обединител на нацията, сега не виждам да споделя нищо, което да сплотява. Ако има данни за корупция, да даде индивида на прокуратурата. Без доказателства, не може да излезеш и да приказваш по този начин ", сподели той.

" Проблем с корупцията в действителност има. Досега всички се оправдаваха с разнообразни организации. Точно това е повода да ги обединим. Най-важна е предварителната защита. Всеки, който има управнически функционалности, би трябвало да има боязън, че ръката на закона ще ги застигне в един миг ", сподели той.

Антон Тодоров си отпътува единствено за ден, помните ли? Само за столчето и към този момент не е в Народното събрание. Ама да не ме подтиснете и мен като него ", пошегува се Борисов, само че приключи: " Така работи ГЕРБ, това е. "

Сидеров, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ са събрани в блок. За да нямаме недоразумения, направихме стратегия за ръководство още първоначално. НАТО и Европейски Съюз са неизменими полезности. До година има избори - на 24 май. Ние ще си излезем настрана на тях. Сидеров притегля русофили, Валери Симеонов притегля други. Затова те си отстояват полезностите, пазят си електората. Не търпя автономността на съдружните ни сътрудници. Преди министърът на правораздаването се изказваше като опозиционер. Заедно с Радан Кънев. Те бяха в ръководство, само че и в съпротива. Сегашните ни сътрудници си имат позиция от години насам. Ние сме се разбрали с тях ", сподели Борисов и добави, че за България от всякъде се чуват единствено похвали.

" С основния прокурор направихме среща поради Желяз. Всяка дума би могла да бъде проблем, казана по тематиката от мен. До 3 седмици в България ще бъде и основният прокурор на Съединени американски щати и още доста лица от администрацията им. Те ще бъдат на вашите места. Вчера имахме диалог с хората за контакт. Ще забележим какво ще се случи ", сподели той.

" Нинова е подтисната, не може да спи. Такова председателство и такива срещи надали скоро ще се проведат отново по този начин в България. Точно в този момент да желае оставка, като безусловно не е подготвена, не виждам какво се мъчи да прави. Има изследвания и те ясно приказват кой ще завоюва. Два пъти им споделях " хайде, управлявайте " и им дадох. Те какво сториха? Какво стана в тяхното държавно управление? Какво взеха решение те? ", запита Борисов.

" Президентът пък приказва като човек, като че ли е пристигнал от някъде, а години наред е бил пълководец във Военновъздушни сили. Преди ми говореше, че е приземена авиацията, но на следващия ден ще прави церемониал, нали? Защо купиха три Спартана транспортни и то с контракти, с които ги строшиха. Договори за поддръжка няма. Защо тогава не купиха преди нашето ръководство 3 спартана превоз? Взеха 12 ГУГ-и - транспортни - няма един с пушка или револвер. Нямаше съоръжение. 4 летят сега от 12. Това са сякаш най-скъпите и съвременни хеликоптери в света и най-после за похлупак - 3 пантери, отново транспортни. Те също нямат и един револвер на тях ", сподели Борисов.

  " Не смятам, че съм съвършен и вършим всичко както желаеме. Радев не стопира да ме атакува, където и да отиде. Нали е обединител? Той е президент единствено на две партии ", добави той.  " Търговците постоянно може да имат далавера поради еврото. Надявам се да не стане. Полагаме доста старания да влезем в Еврозоната, тъй като това ще понижи и лихвите по заемите. Държавите в Европейски Съюз са скептични, тъй като към този момент са патили от страни, които не са подготвени да одобряват еврото ", сподели той " Аз съм отраснал с маргарин. Преди маслото беше доста скъпо. Преди родителите сме се редили на опашка по 2-3 дни, когато на власт беше Българска социалистическа партия. Много бързо това се не помни ", сподели той.

Докато охранявах Тодор Живков, имах опция да чувам доста, даже по какъв начин се ръководи тъкмо Политбюро, спомни си министър председателят Борисов.  " Щях да се тревожа, че съм толкоз време на власт, в случай че по някакъв метод принудително съм я държал. Сега давам на всички да ръководят, само че като дойдат избори, не могат да ни бият. Какво да направя аз. От царя съм чувал същите истории, исторически като обстоятелства, които съм чул и от Тодор Живков. Считам, че тези неща са ми били доста от изгода ", призна той.

Борисов си спомни и по какъв начин Царят Сакскобургготски му споделил по адрес на Живков: " Борисов, ти имаш редкия шанс да общуваш с него, когато се е очовечил ". 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР