Днес е много голям ден в българската енергетика. Току-що пристигаме

...
Днес е много голям ден в българската енергетика. Току-що пристигаме
Коментари Харесай

Главчев: Днес е много голям ден за българската енергетика - вече имаме диверсификация

Днес е доста огромен ден в българската енергетика. Току-що идваме с министъра на енергетика. Исторически факт е 43 касети на " Уестингхаус ", заредени в пети блок на АЕЦ " Козлодуй ". Вече е реалност, че имаме диверсификация в енергетиката. Това разгласи министър председателят Димитър Главчев преди началото на съвещанието на Министерския съвет.

Диверсификацията значи най-малко три неща - надеждни доставки, енергийна сигурност и сигурност на употребата. Диверсификацията значи да имаш опция да правиш избор, уточни още той. По думите му това са плод на 20-годишни старания в тази посока, само че на служебното държавно управление се е паднала достойнството да завърши този развой. Следващата стъпка е избор на гориво за шести блок, където има съглашение с френската компания " Фраматом ", посочи още той.

Служебният министър председател също по този начин акцентира, че около Парламентарната асамблея на НАТО се е основала дезинформацията, че страната ни ще прати бойци в Украйна. " Самият общоприет секретар на НАТО Йенс Столтенберг даже съобщи, че въобще няма такива проекти освен за България, само че изобщо и войски на НАТО ", разяснява още Главчев. По думите му в никакъв случай не е било обсъждано изпращането на български войски в Украйна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР