Днес е Международен ден за борба с употребата на наркотици

...
Днес е Международен ден за борба с употребата на наркотици
Коментари Харесай

Д-р Юри Кацаров: Въздействието на канабиса върху детската психика се подценява

Днес е Международен ден за битка с използването на опиати и наркотрафика. За вредите от дрогата и ограниченията за предварителна защита - посетител по тематиката в Сутрешния блок на БНТ1 беше доктор Юри Кацаров, клиничен психолог от Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите.

По мотив Международния ден за битка с използването на опиати в столичния парк " Заимов " ще се организира особено събитие, на което са поканени всички жители. Началото е тъкмо в 16 ч, като на място ще има креативен работилници за възпитаници, подпомагани от художника Иван Яхнаджиев, изясни доктор Кацаров.
Д-р Юри Кацаров – клиничен психолог: Изследване от 2017 година демонстрира, че към 26% от учениците сред 9-ти и 12-ти клас са употребявали някакво психоактивно вещество. Има едно подценяване на въздействието на канабиса върху изграждащата се детска и юношеска душeвност. В моята процедура съм имал пет случая на младежи, които стигат до психологично разстройство с халюцинации, с параноя, единствено от приложимост на канабис.
Синтетичните опиати сега са във напредък, като към използването на наркотични субстанции би трябвало да прибавим и алкохола, добави доктор Кацаров.

Вижте целия диалог във видеото!
 Европейски отчет: Младите българи използват най-често канабис Европейски отчет: Младите българи използват най-често канабис
В последната година младите българи са употребявали най-често канабис, само че хероинът праща най-вече хора в клиники. Това демонстрира годишният отчет на Е...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР