Днес е коронацията на британския крал Чарлз Трети.В момента се

...
Днес е коронацията на британския крал Чарлз Трети.В момента се
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Гледайте коронацията на британския крал Чарлз Трети

Днес е коронацията на английския крал Чарлз Трети.

В момента се организира върволица от Бъкингамския замък до Уестминстърското абатство, където крал Чарлз ще бъде коронясан по време на обичайна гала, употребена за помазване на монарси през последните 1000 години.

Коронацията на крал Чарлз ще се стреми да съчетае античния обред на церемонията, датираща от съвсем 1000 години, с модерния, по-разнообразен образ на Англия и нейните многочислени вероизповедания, излиза наяве от заповедта за службата, представена от " Ройтерс ".

Наблюдаван от към 100 държавни глави и високопоставени лица, Чарлз ще бъде коронясан в Уестминстърското абатство, където са се провеждали всички коронации от времето на Уилям Завоевателя през 1066 година насам.

Тълпи от цяла Англия и света се събраха в Лондон, където ще се организира най-голямото церемониално събитие във Англия от седем десетилетия насам - обилна проява на показност, датираща отпреди 1000 години.

Чарлз наследи майка си кралица Елизабет, откакто тя умря през септември предходната година, и на 74-годишна възраст той ще стане най-възрастният английски монарх, на чиято глава ще бъде сложена 360-годишната корона на Свети Едуард, до момента в който седи на трона от XIV век в лондонското Уестминстърско абатство.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР