Днес е исторически момент. С подписването на споразумението с Боташ

...
Днес е исторически момент. С подписването на споразумението с Боташ
Коментари Харесай

Христов: Споразумението с Боташ е от европейско значение, днес е исторически момент

" Днес е исторически миг. С подписването на съглашението с " Боташ " получаваме достъп до терминалите и газопреносната мрежа на Турция. Благодарение на него осигуряваме опцията да закупуваме газ от всички международни производители и да го разтоварваме където ни е най-удобно. Този контракт е първата крачка към съдействие сред двете страни. Той бе контрактуван безусловно на Коледа и се подписва в първия работен ден на Нова година, тъй че е едно огромно начало. Това дава опция за взаимноизгодно съдействие в региона на енергетиката и е единствено първата крачка към едно огромно съдействие. Това съобщи служебният министър на енергетиката Росен Христов, откакто Българската държавна газова компания " Булгаргаз " подписа съглашение с на турската държавна енергийна компания " Боташ " (BOTAS) за достъп до терминалите за полутечен газ (ВПГ) и газопреносната мрежа на южната ни съседка.

По думите му през миналата година имахме съществени проблеми с доставките поради дефицита на инфраструктура и претоварването на Ревитуса, само че в този момент взаимно решаваме този проблем.

" Това съглашение е от европейско значение. Този контракт е първата крачка към съдействие сред двете страни ", настоя енергийният министър.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР