Днес е исторически ден за Европа, каза френският президент Еманюел

...
Днес е исторически ден за Европа, каза френският президент Еманюел
Коментари Харесай

Днес е исторически ден за Европа, каза Макрон след сделката в ЕС за бюджета и възстановителния план

Днес е исторически ден за Европа, сподели френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на в Туитър, откакто беше оповестено постигнатото съглашение за бюджета на Европейски Съюз за идните седем години и за огромния проект за икономическо възобновяване от коронавирусната рецесия. Договорката беше реализирана след маратонски договаряния, траяли в Брюксел от петък до момента, съобщи Франс прес.

В ранните часове на петия ден на Европейския съвет 27-те се договориха за проект за възобновяване в размер на 750 милиарда евро, финансиран за първи път от общ заем, както и за бюджета за интервала 2021 година - 2027 година в размер на над 1,074 трилиона евро, показва Франс прес, цитира Българска телеграфна агенция.

Борисов от Брюксел: За хората, които ми желаят оставката - оставям им 29 милиарда евро

Макрон призна, че договорката е последвала дълги и сложни договаряния, по време на които е трябвало да бъдат направени отстъпки, с цел да се надделее над страните членки, чиито възражения са блокирали съглашението, съобщи Ройтерс. Но тези отстъпки са били пропорционални и нужни, с цел да се контракти един оздравителен проект, който да е толкоз огромен, че да бъде ефикасен, добави Макрон.

Европейските водачи реализираха съглашение за пакета за възобновяване на стопанската система след пандемията

"Няма такова нещо като съвършен свят, само че ние постигнахме прогрес ", сподели френският президент.

Той съобщи, че Европейски Съюз в действителност е удвоил своя бюджет за идващите седем години, показва ТАСС.

За съпоставяне бюджетът за интервала 2014-2020 година беше 959 милиарда евро, а този за идните седем години възлиза на 1,824 трилиона евро, напомня ТАСС.

Като във втората сума се включва общия размер на одобрения бюджет на Европейски Съюз за идващите седем години и на фонда за икономическо възобновяване, добавя организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР