Днес е Илинден. Свети пророк Илия се приема като закрилник

...
Днес е Илинден. Свети пророк Илия се приема като закрилник
Коментари Харесай

Огнеборците – герои в мирно време

Днес е Илинден. Свети оракул Илия се приема като покровител на огнеборците. 24 години Йордан Доканин работи в Седма противопожарна работа. Като пожарникар попада в доста рискови обстановки. Казва, чe най-важното е техниката да бъде в редовност.

Трябва да има и нови униформи за всички, счита той.

„ За нас има една приказка, че сме герои в спокойно време. На процедура всеки един пожар е един тип война”, споделя Йордан.

Въпреки митингите предходната година, изискванията на труд за огнеборците не са се трансформирали доста, споделят синдикатите.

„ Бяха закупени близо 850 защитни дрехи, само че това никога не удовлетворява нашите потребности, тъй като по разбора, който са създали предходната година, ни трябваха 3000 облекла”, сподели Венцислав Станков.

„ Ние си даваме сметка, че доставянето на 1000 защитни средства няма да реши въпроса вечно, то ще го реши в този момент, само че там, в случай че няма методичност – всяка година да обновяваме облеклата, няма да реализираме мечтаната цел”, разяснява Комисар Николов.

До края на годината се чака 15% от постройките на пожарната да бъдат актуализирани, а Йордан Дуканин се надява ремонтът да доближи и до неговата работа и да има нови пожарникари.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР