Днес е хубав ден за Гранична полиция. Това заяви вътрешният

...
Днес е хубав ден за Гранична полиция. Това заяви вътрешният
Коментари Харесай

138 нови автомобила получи Гранична полиция

" Днес е прекрасен ден за Гранична полиция ". Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев на представянето на новата техника - 138 високопроходими коли за граничарите ни. Министърът благодари на чиновниците за " най-добре защитаваната, макар че е една от най-критичните граници на Европейски Съюз ", като регистрира, че това е посредством точно на чиновниците. Отчита се все още нулев напън на границата.

По думите на министъра с новата техника България освен ще извършва полицейските функционалности по запазване на границата, само че с рейсовете и микробусите може и да се оказва помощ на бежанци, майки и деца, които имат потребност .

Министър Радев посочи, че не трябва да забравяме, че остава евентуалната заплаха от мигранти . " България е външна граница на Европейски Съюз. Да я пазим добре ", сподели Радев. Той напомни, че един от главните цели на нашето председателство е сигурността на европейските жители.

 Снимка 347880
Източник:

От Гранична полиция демонстрираха новите 138 автомобила, предоставени по план " Доставка на нови патрулни и профилирани коли с естествена и нараснала проходимост ". Общата им стойност е 11 050 270 лв. с Данък добавена стойност . Финансирането е от Фонд " Вътрешна сигурност " на Европейския съюз.

Съгласно Договора за безплатна финансова помощ са доставени :

- 100 патрулни автомобила с висока проходимост;

- 15 рейса със 17 места;

- 2 рейса с 50 места;

- 16 профилирани коли с нараснала проходимост за служебни кучета;

- 5 профилирани коли с естествена проходимост за служебни кучета.

Според Меморандум с Чешката република граничарите получават още 11 патрулни коли.

С доставените коли ще се увеличи подвижността на граничните дежурства, ще се основат условия за тяхното независимо потребление и бързото им реагиране при пораждане на нужда, чакат от гранична полиция.

Граничарите се надяват, че с нарасналата подвижност ще вземат участие в взаимни интервенции с други структури на Министерство на вътрешните работи , както и в такива на интернационално равнище, в това число по линия на Европейска организация за гранична и брегова защита.

Специализираните коли с висока проходимост за превозване на служебни кучета , ще се употребяват за осъществяване на задания по реализиране на граничното наблюдаване. Автомобилите имат в допълнение съоръжение и всички нужни такъми за кучета , които обезпечават бързо и несъмнено превозване на водачите и служебните кучета в обекти и региони за тяхното потребление.

Специализираните коли с естествена проходимост са оборудвани с нужните кафези за транспорт на служебни кучета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР