Днес е един от трудните дни за строителите – вместо

...
Днес е един от трудните дни за строителите – вместо
Коментари Харесай

Инж. Мирослав Мазнев, КСБ: Асфалтът храни страшно много

Днес е един от сложните дни за строителите – вместо да сме на обектите, излязохме с машините, с цел да покажем, че не може повече по този начин. Това сподели на брифинг в Министерския съвет изпълнителният шеф на Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Мирослав Мазнев.
 dsc_0970_resized-1024x678  dsc_0828_resized-1024x678  dsc_0981_resized1-1024x678  dsc_0904_resized-1024x678  img_2968-1600x1066
„ В последните дни бяхме подложени на невиждан напън, очерняне както пред обществото, по този начин и пред европейските институции. За страдание, някои хора, търсейки да градят политически задатък, давайки си по този метод път за своето политическо развиване, стъпиха върху бъдещето на 250 хиляди служащи и цялостен един строителен отрасъл, злепоставяйки го и поставяйки го под прекъсването на едно огромно финансиране, което всеки миг би трябвало да стартира да бъде усвоявано ”, съобщи инж. Мазнев.

„ Днес е един от сложните дни за българските строители, когато вместо да сме на обектите излязохме с машините, с цел да покажем, че не може повече по този начин ”, добави той и посочи, че при извършената среща с премиера са чути неща, които държавното управление прави по отношение на това, което и строителите слагат като съществени условия – непоклатимост и успокоение на бранша. „ Проблемите с разплащанията и решаването на някои основни от тях на този Министерски съвет са били решение. Изказахме признателност. Същевременно поставихме и няколко въпроса ”, сподели инж. Мазнев.

„ Думи като тези, че асфалтът не се яде, че санирането е единствено с капещи здания – уронват престижа в една политическа игра и те не са толкоз правилни и го знаят хората, които ги приказват. Асфалтът храни ужасно доста. Санираните здания дават топлота и успокоение на хиляди хора. По този метод излязохме отговорни ние“, съобщи инж. Мирослав Мазнев. „ Това безпочвено говорене, че нещо тук в България с европейски пари се строи некачествено, унищожават освен бранша, само че и се разрушава държавността. Помолихме премиера да не се огъва на политическо говорене ”, разяснява той.

Инж. Мазнев съобщи, че задачата е да се работи качествено, да има ред, порядък и закони за по-добрата работа на целия отрасъл. „ Търсим поддръжката на цялото общество. Получихме над 60 хиляди подписа в поддръжка за къс интервал от време. Ние сме хора, които градим, а не рушим“, сподели още инж. Мирослав Мазнев и добави, че строителите имат елементарни и разбираеми послания, като прикани те да не бъдат политизирани.

„ Строителният отрасъл в България, както и членовете на Камарата на строителите в България, са сътрудник на Министерство на регионалното развитие, освен в пътния отрасъл като реализатори в АПИ, а и по осъществяването на дейностите по всички оперативни стратегии “, уточни министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова. „ Те са реализатори по Оперативна програма „ Региони в напредък “ с бенефициенти общините, по Националната стратегия за енергийна успеваемост “, добави министър Аврамова.

„ От строителния отрасъл чакаме готовност по плановете, които ще извършват като бенефициенти ВиК операторите в България “, сподели още тя. „ За нас е значимо строителният отрасъл в България да има потенциал да извърши дейностите по оперативните стратегии. А ние, които управляваме публичните средства ще бъдем безкомпромисни във връзка с качеството и на периодите на изпълняваните строителни действия “, съобщи Петя Аврамова.

„ Строителният отрасъл в България би трябвало да бъде подсилен от всички, тъй като това са хора, които живеят и работят в България “, уточни Аврамова. „ Всички би трябвало да бъдем виновни браншът да е мощен, тъй че качествените и положителните строители да не напущат България и да не работят в чужбина “, разгласи районният министър
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР