Днес е един от онези дни, в които се чувствам

...
Днес е един от онези дни, в които се чувствам
Коментари Харесай

Първите 50 медици завършиха курса за оказване на спешна помощ по въздуха

Днес е един от тези дни, в които се усещам горделив и задоволен от добре свършената работа по пътя на най-важната задача – здравето на българските жители. Броени дни след отбелязването на Световния ден на незабавната медицина – 27 май, имаме мотив да се поздравим с още един триумф в това толкоз объркано, толкоз коментирано и в същото време незадоволително оценено от обществото направление на опазването на здравето – незабавната здравна помощ.

Това съобщи министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев по време на формалната гала по връчването на удостоверенията на първите 50 лекари и медицински сестри, минали сполучливо първия по рода си в България курс за „ Оказване на незабавна здравна помощ по въздуха. “

На събитието участва и заместител министър-председателят по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Министър Меджидиев акцентира, че след години на разисквания от предишни държавни управления най-сетне се основава Център за незабавна здравна помощ по въздуха, за стабилно решение на въпроса за обезпечаване на въздушен превоз за потребностите на лица със незабавни положения, при които е неотложно превозване във допустимо най-кратки периоди на огромни дистанции.

Той добави, че се обмисля напълно скоро миналите курса да бъдат изпратени на петдневно посещаване в Центъра за незабавна здравна помощ в Италия, който е един от най-големите в Европа и където на място да се срещнат с опциите за оказване на незабавна здравна помощ по въздуха.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР