“Днес е един от най-позорните дни в българската политика и

...
“Днес е един от най-позорните дни в българската политика и
Коментари Харесай

Нинова: Паралелната държава се върна „с 200“, ПП-ДБ са салфетката, с която ГЕРБ и ДПС се трият

“Днес е един от най-позорните дни в българската политика и един от най-злокобните в парламентарната процедура. Управляващите ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи погазиха брутално, с ботуши погазиха, Конституция, закони, правила. Трите ръководещи партии сутринта внесоха ексклузивен дневен ред, който нито е обсъждан на председателски съвет, нито е одобряван, нито даже са осведомени останалите партии. Пак споделям – брутално, безочливо и надменно държание на самозабравили се хора, които овладяват страната по всички способи “. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг пред медии в Народното събрание.

Тя означи и другата страна на въпроса, която, по думите на Нинова, е по-съществена – за наличието на това, което през днешния ден се прави в Народното събрание: „ Буквално за 10 часа продадоха България няколко пъти и предадоха българския народ. Днес внесоха решения за даване на БТР-и на Украйна - безплатно. По думите на министър Тагарев България няма да получи никаква отплата за тази военна помощ. Отнемат концесията на пристанище „ Росенец “ без никакъв разбор – какъв брой ще заплаща българският народ, какъв брой ще коства на българската стопанска система, на българските семейства и така нататък “, изясни Корнелия Нинова.

„ Ще продължат с финала на закона за домашното принуждение – ще продадат и децата ви в края на днешния работен ден, тъй като този закон, прикрит зад положителните планове в поддръжка на дами и деца, потърпевши от принуждение, всъщност съставлява продажба на душите на българските деца. И това всичко в един ден. А със Закона за правосъдната власт си пренаредиха още веднъж по лична воля разпоредбите за преодоляване на новия Висш правосъден съвет. Съдебната промяна се сведе до преодоляване на Висш съдебен съвет “, добави още тя.

Лидерът на социалистите съобщи: „ Националният интерес е предаден – посредством изпращане на военна техника, посредством концесията, фамилиите и децата - и най-милото и свидно, което остана – и него под нож. Ето това е ръководещото „ евроатлантическо “ болшинство, тъй като нищо от това, което изредих, не са европейски полезности. Брутално, безочливо, надменно – няма по какъв начин да се примирим с това. Ще използваме всички парламентарни средства да се противопоставим на това “, сподели Нинова.

„ Обръщам се най-много към хората, тъй като те са ни дали властта да сме тук: Гледайте, мислете, решавайте след време, когато още веднъж би трябвало да се гласоподава, за кого гласувате, за това ли сте им дали доверие – да продават България и да предават вас и фамилиите ви “, сподели Корнелия Нинова.

Тя изясни, че държанието на Българска социалистическа партия в зала през днешния ден е било в опит да не се допусне да се вземат тези решение в ущърб на българския народен интерес и на интереса на българския народ: „ Ще използваме допустимите, демократични, парламентарни средства – кряскане на министри, чувания. Видяхте по какъв начин беше взето решението за „ Росенец “ – една дума няма мотивация, една дума няма за оценка на въздействието – върху екология, върху стопанска система, върху цени. Нищо. "

И акцентира: „ Викаме министри да дойдат да ни кажат нещо – не идват. Питаме вносители – но какво може да ти каже Бойко Борисов за оценка на въздействието на някакъв закон, той бъкел не схваща от това, но подписал се преди всичко, тъй като би трябвало да е ястребът, би трябвало да си избави за следващ път кожата от правораздаване. Ще подписва всичко и ще прави всичко, то е ясно. Ето против това се противопоставяме. “

Нинова означи: „ Когато имаш друго мнение, когато имаш свободно мнение, когато защитаваш българския интерес – незабавно ти се лепи факсимиле: „ прислужници на Русия “, „ прислужници на Путин “ и не знам си какво “, отправяйки зов да не се лепят сходни клишета и „ антиевропейски “ етикети на всеки, който не е склонен с измяната на България.

Лидерът на социалистите добави: „ Българските така наречен „ евроатлантици “ унищожават европейските полезности и европейските ползи. Българските „ евроатлантици “, които сами си залепиха този етикет, отдалечават най-вече България от Европа, усилват евроскептицизма на хората, усилват гнева им. "

И съобщи: „ Ето по този начин – без разговор, без естествен диалог, без разискване, брутално, фашистки, екстремистки, газят всичко в името на това да си удовлетворят личните корпоративни ползи и да си спасят личните кожи от правораздаване. Паралелната страна се върна – „ с 200 “, както споделяше Борисов. И той ни е прочут, това е неговият жанр. Ние доста добре го познаваме, тъй като доста години наред сме били обект на такова прегазване. Движение за права и свободи са ни познати – това е техният жанр. Тези по средата – Политическа партия и Демократична България: умните, красивите, демократите, зад които хиляди хора застанаха на площадите, в този момент са им салфетката, с която ГЕРБ и Движение за права и свободи се трият – ето това не можем да го разберем. Работихме с тези хора, хвърляхме толкоз старания и сила да се промени моделът „ ГЕРБ “ и в този момент да го връщат на власт „ с 200 “ и да бъдат част от този модел без окото да им мигне, просто е необяснимо “, заключи Корнелия Нинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР