Днес е денят, в който встъпва в длъжност новият 46-и

...
Днес е денят, в който встъпва в длъжност новият 46-и
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Встъпването в длъжност на Джо Байдън - различно от обичайното

Днес е денят, в който встъпва в служба новият 46-и президент на Съединени американски щати Джоузеф Байдън, само че той ще бъде напълно друг. Тържественото събитие ще се състои в опустяла столица, сложена под засиленото наблюдаване на разположените в града военни. В такава конюнктура ще положат клетва новият държавен глава Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис.

Жителите на Вашингтон са приканени да си останат вкъщи и да следят по малкия екран и онлайн церемонията по встъпване в служба, с цел да не се излагат на никакви опасности, свързани с епидемията от Covid-19.

Другият огромен отсъстващ от церемонията ще е досегашният президент Доналд Тръмп. Когато Джо Байдън поставя клетва, той ще е напуснал Вашингтон, нарушавайки традицията на спокойно предаване на властта, и към този момент ще е в своя клуб " Мар-а-лаго " във Флорида. В един от последните си туитове, преди да бъде изключен от обществената мрежа, Тръмп сбито написа, че няма да участва на церемонията на 20 януари. Така ще стане първият президент след Андрю Уилсън през 1869 година, отказал да участва на клетвата на приемника си.

Традицията повелява сутринта преди церемонията досегашният президент и първата дама да приветстват новия държавен глава и идната първа дама, а по-късно всички дружно да отидат на Капитолийския рид. Но откакто негови поддръжници нападнаха Капитолия на 6 януари, Тръмп е нежелателен във Вашингтон, град, който е надълбоко неприятелски към него, отбелязва Агенция Франс Прес.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР