Днес е денят, в който ще разберем кои ще са

...
Днес е денят, в който ще разберем кои ще са
Коментари Харесай

Време за финали: Алкарас и Циципас един срещу друг в супербитка за трофея в Барселона

Днес е денят, в който ще разберем кои ще са тазгодишните първенци на шампионатите в Барселона, Баня Лука и Мюнхен. Без никакво подозрение най-силен интерес провокира финалната борба в каталунския град, където конкуренцията е от по-висока категория (АТР 500) и ще опълчи един против различен двама представители на топ 5 в лицето на Карлос Алкарас и Стефанос Циципас.

Всеки от двамата може да се похвали с отлични резултати през годините, като испанецът е миналогодишен първенец, до момента в който гъркът ще излезе за третия си край в Барселона и в търсене на едвам първия си трофей от категория АТР 500. До този миг двамата имат изиграни общо 3 срещи, като във всяка от тях успеха е била на страната на младежа. Днешният дуел посред им ще започва след края на финала на двойки и предстоящото му начало е не преди 17:00 часа българско време.

Програма в Барселона (начало 14:00 часа):

1. Уесли Колхоф/Нийл Скупски - Максимо Гонзалес/Андрес Молтени

2. Карлос Алкарас - Стефанос Циципас (не преди 17:00 часа)

Шампионът от предходната седмица Андрей Рубльов удължи победната си серия на шампионата в Баня Лука и през днешния ден ще излезе в търсене на втори следващ трофей. Освен това руснакът ще пази купата си от предишния сезон, когато шампионатът се организира в Белград, а негов противник ще бъде международният №70 Душан Лайович, който в четвъртфиналите отстрани топ поставения Новак Джокович. Любопитна детайлност е, че сърбинът има преимущество от една победа в директните им конфликти, а дали вторият подложен ще успее да вземе реванш за провалянето си от 2019-а, следва да разберем през днешния ден в срещата, която ще започва в тъкмо 15:00 часа българско време.

Програма в Баня Лука:

1. Андрей Рубльов - Душан Лайович (начало 15:00 часа)

На конкуренцията в Мюнхен пък ще станем очевидци напълно на повтаряне на миналогодишния край, когато купата още веднъж си оспорваха Холгер Руне и Ботик ван де Задсхулп. Тогава нидерландецът бе заставен да постави несвоевременен завършек на дуела поради травма и младокът завоюва своя първи АТР трофей. 19-годишният младеж влиза като изявен любимец в днешния конфликт, който се чака да започва не преди 14:30 часа българско време.

Програма в Мюнхен (начало 12:00 часа):

1. Кевин Кравиц/Тим Пюц - Александър Ерлер/Лукас Мидлер

2. Холгер Руне - Ботик ван де Зандсхулп (не преди 14:30 часа)

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР