Днес е денят, в който се очаква да встъпи в

...
Днес е денят, в който се очаква да встъпи в
Коментари Харесай

Часове преди Байдън да встъпи в длъжност: Мерките за сигурност във Вашингтон стават все по-сериозни

Днес е денят, в който се чака да встъпи в служба новият 46-и президент на Съединени американски щати Джоузеф Байдън.

С всеки минал час ограниченията за сигурност във Вашингтон стават все по-сериозни. Около Капитолия има две зони за сигурност. Едната от тях обикаля периметъра към комплекса, а другата е отцепеният необятен периметър, в който нормално се организира националното тържество всякога, когато има гала по встъпване в служба на новия президент на Съединени американски щати. Сега обаче аудитория няма да има и достъпът до това пространство е стеснен.

Успоредно с церемонията има насрочени и два митинга. Разрешава се обаче събирането на до 100 индивида по време на тях. „ За последната година и половина се случиха доста неща.

Днес 46-тият президент на Съединени американски щати ще встъпи в служба, а 45-тият няма да участва на това встъпване. Това е невиждано ”, каза Моника Евстатиева – старши продуцент в публичното радио NPR.

„ Целият град сега е затворен. 25 000 бойци от националната армия са тук, с цел да пазят мира. Това е ново за този град ”, сподели още тя. По думите й, щурмът на Капитолия може да се дефинира като удар по демокрацията.

„ 70 млн. гласоподаваха за Тръмп. Голяма част от тях не одобряват законния избор на Байдън. Ако ти не вярваш в този главен факт, това значи че ти не вярваш на държавните институции и на медиите. Това е рисково за разделянето на обществото. Истината е една, тя няма вариации ”, коментира Евстатиева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР