Днес е денят на референдума в Каталуния, но в по-голямата

...
Днес е денят на референдума в Каталуния, но в по-голямата
Коментари Харесай

В Испания се задава война! Затварят училища, сблъсъци между полиция и протестиращи

Днес е денят на референдума в Каталуния, само че в по-голямата част, където има изборни секции, до него не може да се стигне поради възбрана от полицията. В момента е блокирано едно от централните кръстовища на Барселона, където се намира нашия делегат Цветелина Катанска. От сутринта има съществени конфликти и ранени. Полицията затваря учебни заведения, дърпа протестиращи, които скандират, че са мирни жители и желаят да изявят своето право на глас. Това е и огромният проблем, за който хората сигнализират, че нямат право да се чуе гласа им. Хвърлят се бомбички.
Все още има секции, които работят, само че те са отвън Барселона.
Въпреки че в предходния референдум, който се организира през 2014, над 80% желаеха обособяване, в този момент не се чака това. Напрежението е поради неналичието на референдум, а не поради резултатите от него. Хората желаят да покажат своето право на глас и че те са мирни жители. Няколко дни по ред към 22 часа вечерта в своя апел за народна власт жителите на Каталуния и стартират с тенджери да тропат като по този метод желаят да покажат на света, че би трябвало да им се обърне внимание.
Международните анализатори оповестяват, че това е една от най-тежките конституционни рецесии в страната. Все още не може да се предвижда какъв ще е резултатът. Премиерът на Испания Мариано Рахой анулира своята аудиенция в чужбина, с цел да предотврати,ако има конфликти в страната. Каталунският министър председател разгласи, че, в случай че референдумът бъде подсилен от по-голяма част от обществото, до 48 часа той ще разгласи самостоятелност - това обаче е най-невероятният сюжет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР