Днес е денят на Рамщайн - и отбранителните новини за

...
Днес е денят на Рамщайн - и отбранителните новини за
Коментари Харесай

Зеленски за срещата в Рамщайн: Засилва нашата устойчивост

Днес е денят на Рамщайн - и отбранителните вести за Украйна, които нашият дипломатически маратон носи седмица след седмица. Не всичко може да бъде оповестено обществено - това, за което се приказва в Рамщайн. Това е полемика при закрити порти - и по този начин би трябвало да бъде.

Съответното изказване направи украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си, заяви " Укринформ ".

Но като цяло можем да заключим, че срещата ще ускори нашата резистентност. Партньорите са твърди в позицията си - ще поддържат Украйна, колкото е належащо за нашата победа, уверен е Зеленски.

Да, към момента ще би трябвало да се борим за доставките на съвременни танкове, само че всеки ден става все по-очевидно, че няма опция на вземането на решение за танкове. Обърнах се към участниците в срещата в Рамщайн през днешния ден, нашата Контактна група по защитата. Благодаря на всички сътрудници, които твърдо поддържаха украинската позиция в полемиките, които се организираха, съобщи той.

Като цяло през седмицата бяха реализирани няколко неща. Това донесе нашият дипломатически маратон, който продължава от моето посещаване във Вашингтон.

Успяхме доста да укрепим нашия артилерийски пестник. Той е извънредно мощен - както оръжия, по този начин и патрони. Имаме положителни резултати с бронираната техника - в нашия боеприпас са добавени няколкостотин бойни машини. Значителни резултати са реализирани във връзка с ракетите за реактивни системи за залпов изстрел и нашите зенитни оръдия, заяви президентът.

Един от най-големите отбранителни пакети беше разгласен от Съединените щати. Благодаря на президента Байдън, на всички конгресмени, на всички американци, които ЗНАЯТ, че свободата не може да се губи. Благодаря на нашите европейски съюзници - всички страни, които тази седмица направиха още една стъпка в подкрепа на нашата обща защита. Дания, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Словакия, Обединеното кралство, Финландия, Холандия и други - благодаря ви! Благодаря на Канада - и персонално на министър-председателя Трюдо, изреди държвният глава. 

Единственото нещо, на което си коства да се акцентира, е времето, времето за доставка. Всяко съглашение би трябвало да бъде изпълнено допустимо най-бързо - за нашата отбрана.

Следващата седмица, за която към този момент се приготвяме, също би трябвало да даде своите отбранителни плодове. 

Днес се срещнах с американските сенатори, които дойдоха в Киев - господата Греъм, Блументал и Уайтхаус. Благодаря за смислените договаряния. Тази година е извънредно значимо да не забавяме темпото на нашето съдействие - сред Украйна и Съединените щати - във всички сфери. Сигурен съм, че ще бъде по този начин. Основната тематика е, несъмнено, отбраната. Защита на небето ни, танкове за Украйна, трябват ни ракети с огромен обхват, с цел да освободим територията си. Чух схващане за нашите потребности.

Говорих с президента на Турция Ердоган. За общата конюнктура на бойното поле в Украйна и в нашето Черноморие. За това по какъв начин да използван съответни точки от нашата Формула на мира - потребна за безусловно всеки по света. Благодаря на президента за поддръжката на нашата визия за сигурност, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР