Днес е денят на едно много голямо престъпление за България

...
Днес е денят на едно много голямо престъпление за България
Коментари Харесай

Румен Петков: Президентът Радев трябва да се извини на гражданите относно Кирил Петков и Асен Василев

Днес е денят на едно доста огромно закононарушение за България – някой внесе 100 000 мегаватчаса.

Това са близо 10 млн. куб. м и КЕВР не знае кой е той. Това съобщи в  Румен Петков, водач на АБВ, партията съдружен сътрудник на Българска социалистическа партия.

КЕВР не знае кой е вносителят и ще ни кажат на 10 май от 1 май на каква цена ще си плащаме газа, съобщи Петков.

Неизпълнението на закона, който задължава КЕВР на първо число ние да имаме контролирана цена, е потресаващо. Като нямаме контракт, който внася газ през днешния ден, попита риторично Петков.

Ние сега имаме 15 милиарда и 75 от „ Турски поток “, огромна част от тях са за Сърбия и Унгария, добави той.

Никой не ни е желал да плащаме в рубли, ние си имаме контракт. Не виждам за какво си сътворяваме проблем там, където го нямаме. Боя се, че ответният удар на вицепремиера Асен Василев доста тежко ще удари промишленостите у нас, изясни Петков.

Според него, в случай че страната е можела да обезпечи по-евтин газ, е трябвало „ прокуратурата да прибере тези, които не са го обезпечили.

Прокуратурата би трябвало да проверява първо за какво не сме си обезпечили по-евтина цена на газа и второ какво става на входа на Гърция и на България, сподели още водачът на АБВ.

По въпроса за доставката на оръжия и позицията на Българска социалистическа партия като съдружен сътрудник, той разяснява:

АБВ има доста ясна позиция, че ангажирането ни в спора с директна доставка на оръжия за Украйна, би било доста неприятно за България. Ние някак забравяме, че участвахме във войната против някогашна Югославия, против Ирак – без никакъв смисъл, въз основата на един подправен контракт. Мисля, че би трябвало да си извадим извода, че България да взе участие в подобен вид войни, е най-малкото непродуктивно. Ние пропущаме обстоятелството, че Червеният кръст е дарил 400 тона храни, облекла на Украйна – взаимност, с която е зает всеки български жител. Убеден съм, че българското държавно управление не е продало нищо на Украйна, безапелационен е Петков.

Ако се стигне до решение, стъпка, в която България да дава оръжие на Украйна, обединението би трябвало да излезе от формата, който поддържа държавното управление. При всички случаи, АБВ ще напусне, съобщи водачът на партията.

Президентът Радев би трябвало да се извини на жителите по отношение на Кирил Петков и Асен Василев, съобщи Румен Петков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР