Днес е ден за почит към Апостола на свободата и

...
Днес е ден за почит към Апостола на свободата и
Коментари Харесай

ГЕРБ: Левски е на всички, осъждаме Кирил Петков да се самоасоциира с образа му

Днес е ден за респект към Апостола на свободата и 150-годишнина от неговата крах в името на България. Днес не е мотив нито за празник, нито е мотив за музика в центъра на София, нито за хепънинг, минимум е мотив за разкриване на предизборна акция. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков на ексклузивен брифинг в централата на партията дружно с други членове.

„ Това, което се случва в центъра на София към Народния спектакъл с изключение на, че е проява на комплекс за липса на задоволителна национална еднаквост, която се пробва да се прикрие под облика на Левски и борците за българска национална независимост. Това е и засегнатост за всички български жители “, добави той.

„ Първо, Левски е на всички. Левски не е нито на партиите, нито на обособените публични групи. Левски събира в облика си цяла България. Обидно е този облик да бъде облик, да не приказваме и за това да бъде приватизиран, от една група хора, които са пристигнали тук с цел да вземат, а не с цел да дадат, както е направил Левски. Левски е дал живота си, а част от тези хора са пристигнали тук с цел да уредят живота си “, съобщи още Биков.

Той разгласи, че ГЕРБ осъжда изрично опцията обликът на Левски да може да бъде употребен от Кирил Петков и обкръжението му и „ тези хора да се самоасоциират с делото му “.

„ Те нямат нищо общо с тях и днешното им държание в центъра на София няма да ги направи повече Българи “, съобщи той.  „ Българин е въпрос на самоусещане и еднаквост, а не въпрос на проява и на фукане в този най-тъжен за българската нация ден. “

„ Тези дни не мотив за празник, а за безмълвие и размисъл “, безапелационен бе Биков.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР