Днес е ден трети на първото заседание на парламента в

...
Днес е ден трети на първото заседание на парламента в
Коментари Харесай

Трети ден в опит да бъде избран председател на Народното събрание

Днес е ден трети на първото съвещание на Народното събрание в опит да бъде определен ръководител.

Въпреки отстъпките на първите 2 политически сили ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната " формула не беше открита, кандидатура не беше гласувана.

След като два дни депутатите направиха несполучливи опити за избор на ръководител. Партиите на няколко пъти се събираха на председателски препоръки, само че единственото реализирано на тях беше усмиряване на тона на диалозите. В течение на деня ГЕРБ-СДС отдръпна своя претендент Росен Желязков от конкуренцията, само че и това не реши рецесията.

„ Възраждане " също отдръпнаха номинацията на Петър Петров. В прочувствена тирада Вежди Рашидов отдръпна номинацията си. Тогава водачът на левицата Корнелия Нинова сподели от парламентарната естрада, че партията ѝ още веднъж номинира Кристиан Вигенин. ГЕРБ-СДС и " Продължаваме Промяната " взеха решение да не издигат други кандидатури за поста, съобщи Българска национална телевизия.

От " Възраждане " предложиха Цвета Рангелова, а от Движение за права и свободи не престават да стоят зад кандидатурата на Йордан Цонев.

Така беше оповестена дълга отмора и през днешния ден в 10:00 часа разискването на претендентите продължава за трети календарен ден.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР