Днес е ден на вярата, която ни завещаха нашите ветерани

...
Днес е ден на вярата, която ни завещаха нашите ветерани
Коментари Харесай

Радев на освещаването на параклис в авиобаза „Граф Игнатиево“

" Днес е ден на вярата, която ни завещаха нашите ветерани и учители от поколенията, които градяха реактивната авиация и щурмуваха звуковата преграда, на героите, които популяризираха България по времето на Балканската война, и тези, които гневно бранеха небето над София. Това съобщи президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в авиобаза " Граф Игнатиево " по време на откриването и освещаването на параклис " Св. Вмчк. Мина ".

" В днешния незабравим ден на това свято място, от което стартира военният суверенитет на България, тази религия най-накрая има своя храм ", акцентира в обръщението си държаният глава, като уточни, че със съграждането и освещаването на параклиса военнослужещите от базата получават духовна протекция и поддръжка. " Нека този храм да дава мощ и религия на българските летци, които носят на плещите си голямата отговорност да пазят небето на България, като се оправят с неимоверните компликации и с убийствено дребния нальот, който тегне като поличба към този момент дълги години, с цел да се връщат те с победа след всеки полет ", акцентира в словото си президентът.

Президентът Радев беше безапелационен, че инженерно-техническият състав на военното формирование всекидневно прави героизъм като продължава да обезпечава изправна и надеждна техника в изискванията на недостиг. " Надявам се този параклис да даде вярата, че тази база най-сетне ще има нови и съвременни самолети, които заслужава, и религия на фамилиите да чакат завръщането на своите близки след полети ", добави Румен Радев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР