Днес е "Ден на гнева" на палестинците след решението на

...
Днес е "Ден на гнева" на палестинците след решението на
Коментари Харесай

Ден на гнева за палестинците, външно съветва да не се пътува до Йеруслим

Днес е "Ден на гнева " на палестинците след решението на Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел.

Това разгласи в четвъртък водачът на радикалната палестинска формация Хамас Исмаил Хания. "Утре стартира интифадата (от арабски - въстание) на нашия народ против окупацията ", разгласи той.

Изстреляни са две ракети от Ивицата Газа към Израел, последва отговор

Втори канал на израелската телевизия заяви, че силите за сигурност се готвят за всеобщи вълнения след края на обичайна петъчна молитва.

Йерусалим - за какво нажежава пристрастеностите, какво би трябвало да знаем

ЙЕРУСАЛИМ - ЗАЩО Е СВЕЩЕН ЗА ТРИ РЕЛИГИИ - СНИМКИ

След като Тръмп разгласи своето решение, в Източен Йерусалим, на Западния бряг и в линията Газа избухнаха вълнения и стълкновения на палестинци с израелската войска, има ранени.

Българското външно министерство прикани

да се заобикаля пътешестване до Йерусалим и Витлеем, както и в Палестинските територии, с изключение на при последна нужда,

поради предстоящите обществени демонстрации.

Към момента няма информация за ограничавания в придвижването, за непредвидени и неконтролируеми дейности, само че в градовете Йерусалим и Витлеем, както и в Палестинските територии се чака да има всеобщи прояви, които могат да доведат до произшествия, показват от външно министерство.

В случай на пътешестване, следва да се заобикалят обществени места с всеобщо скупчване на хора, както и да се демонстрира нараснала зоркост при използването на градски превоз.

"Съветваме пътуващите български жители да наблюдават в средствата за всеобщо осведомление настоящата информация за ситуацията в посочените места и да извършват прецизно напътствията на управляващите.

Предвид опцията за обществени демонстрации и протестни прояви и в други страни от Близкия изток и Северна Африка, призоваваме българските жители, пребиваващи в района да демонстрират нараснала зоркост и да заобикалят обществени места с всеобщо скупчване на хора, да се осведомяват за ситуацията и да извършват прецизно напътствията на управляващите ", поучават от Министерство на външните работи.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР