Днес е дефиницията на политическия тайфун, всеки е срещу всеки.

...
Днес е дефиницията на политическия тайфун, всеки е срещу всеки.
Коментари Харесай

Петър Чолаков: С днешното изказване на вицепремиера Василев разводът с Радев вече е факт

Днес е дефиницията на политическия ураган, всеки е против всеки. Това сподели в предаването " Лице в лице " по bTV политологът Слави Василев във връзка политическите изявления след прекъсването на съветския природен газ за България.

Напрежението от спора в Украйна се трансферира и във вътрешната политика. Това не е добре, тъй като България не може да се отбрани. Намерението на ръководещите за импорт на полутечен газ не е стабилно решение. Българското държавно управление би трябвало да откри стабилно решение, а от изказванията на държавното управление се схваща, че трайно сме решили да затворим вратата на съветския газ. Това ще е несъответстващо решение, съобщи Василев, представен от Novini.bg.

Въпросът е кардинален. Когато имаш един комшия, който се пробва да живее свободно, и един комшия, който желае да го задуши, няма по какъв начин да стоиш безучастно и да блееш в небето, уточни политологът доцент Петър Чолаков.

Запаси от газ има най-малко за един месец. Европейският съюз сподели, че ще бъдат обезпечени доставки на газ. Решение на този проблем ще бъде открито. Може би цената на газа ще бъде малко по-висока, само че тази по-висока цена си заслужава в името на това да запазим достолепието си, добави той.

Политическият анализатор разяснява и днешната първа конференция на ръководещата партия " Продължаваме промяната ".

Мисля, че по-рано трябваше да покажат мускули. С днешното изявление на вицепремиера Василев (че позицията на президента за Украйна е позорна - б. ред.) разводът към този момент е реалност, акцентира доцент Чолаков.

Кремъл ще реализира задачата си, в случай че ние клекнем и покажем, че се поддаваме на напън и на внушения. Ако кажем, че сме подготвени да си плащаме газа в рубли, тогава Кремъл побеждава, добави той.

Така си надробихме попарата, че явно би трябвало да си я изсърбаме. България явно не е готова да посрещне идващата от Русия рецесия. Ако някой си мисли, че можем да излезем сухи от водата – няма да можем да го създадем, означи Слави Василев.

Досега си навеждахме главата и виждаме какво става. Години наред изпълнявахме съветските енергийни планове, по тази причина се докарахме до този хал, разяснява доцент Чолаков.

Трябва да сме срещу войната, само че да не наливаме масло в огъня. Българският народен интерес е мир и прекъсване на войната, съобщи Василев.

Трябва да проявим неотстъпчивост във връзка с имперските планове на Кремъл, безапелационен доцент Петър Чолаков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР