Днес е Часът на Земята, като милиони хора, за 11

...
Днес е Часът на Земята, като милиони хора, за 11
Коментари Харесай

София дава глътка въздух на Земята, но не за час, а за цял ден чрез различни инициативи


Днес е Часът на Земята, като милиони хора, за 11 следващ път, алегорично ще изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови здания ще притъмнят фасадите си. Така всички ще отправим апел за едно по-устойчиво бъдеще.

Множество българи взеха решение да оказват помощ на Земята и най-много на столицата да си вземе глътка въздух, като отделиха от времето си, с цел да посетят пазара "От нашата плантация - с обич за Вас" за хранителни артикули, които са лично произвеждане, а точно сирене, кашкавал, кисело мляко, мед и пчелни артикули, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци, билки, подправки и прочие, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Посетителите имаха опцията да дегустират продуктите и да схванат каква е технологията за тяхното производство, само че и развъждане като хранителни артикули.

По време на пазара участва и екипът на WWF, който показа на софиянци природозащитната си работа, само че и даде препоръки по отношение на това какво може да направи всеки един от тях, с цел да понижи разхищаването на скъпите естествени запаси, като се реализира едно стабилно ползване на сертифицирани артикули.

Това са хора, чийто бизнес е обвързван с опазването на природата. Те са тези, които работят, тъй като има природа. Все отново грижата за планетата е работа на всеки от нас и не изисква да вършим големи жертви. Дори и дребни стъпки могат да имат огромен резултат и дано на 24 март сложим началото, приканват от WWF.

За втора поредна година WWF, дружно с Българската асоциация за ски в свободен и рисков жанр (БАССЕС) провеждат нощно нанагорнище на Черни връх за Часа на Земята. Тази година към проявата се причислява и платформата за спорт Activity Choices

Софиянци са поканени и на обичайното гасене на светлини за Часа на Земята посредством обичайното огнено шоу с присъединяване на спектакъл на огъня и сенките Fireter и огнено шоу "Дивинитас" пред Народния спектакъл "Иван Вазов". Като за поредна година фасадите на знаковите здания като Президентството, катедралата "Св. Александър Невски" и постройката на Народното събрание, дружно с доста други, ще бъдат притъмнени за час от 20.30 до 21.30 ч.

Над 180 страни се включват в самодейността, която сплотява милиони хора от целия свят – да загасим светлините, да помислим за планетата, само че и да създадем нещо по въпроса с климата и опазването на околната среда. Тази годината мотото на природозащитна самодейност е: Свържи се с природата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР