Днес е 15 септември, децата тръгват на училище. Днес е

...
Днес е 15 септември, децата тръгват на училище. Днес е
Коментари Харесай

Честит Първи учебен ден! Четете, мислете, питайте!

Днес е 15 септември, децата потеглят на учебно заведение. Днес е огромен ден за дребните човечета. За по-големите също, въпреки че някои не си го признават. Дори и възрастните, които от дълго време са приключили, не са безразлични към тази дата.
Прочетете още
Най-малките, първолаците, които за първи път ще чуят учебния звънец, пристъпват с любознание. По-големите - със смесени усеща: някои с упоритост, други със боязън, трети с скука. Родителите също се " връщат " в учебно заведение - спомнят си детството, приятелите, провокациите, пропуснатите благоприятни условия. 

Да, истината е, че учебното заведение е избор. Всеки от вас самичък избира по какъв начин да прекара времето, което по принцип би трябвало да посвети на образованието си. Можете да си пишете в час, вместо да слушате учителката, можете да бягате от часовете, тъй като не сте си написали домашните, можете да играете до лудост електронни игри, вместо да спортувате. Всичко това е въпрос на избор. Можете да оставите други да избират вместо вас. Родителите, приятелите...

Но можете и да деянията воля и да следвате определения от вас път. Без значение дали той съответствува с този, който другите ви оферират. Може да се наложи да го извървите сами. Може да сте избрали най-трудния маршрут. Може да поемете в неверна посока и да се наложи да се върнете. Но даже и неверен, пътят ще ви даде скъпи житейски уроци. 

Най- значимото е, по време на това пътешестване да се научите на няколко доста значими неща. Първото е да четете. Четенето ще ви направи свободни. Знанието е мощ, която никой не може да ви отнеме. Второто е да се научите на мислите. Това не е преференциално на хората, които желаят да ви ръководят, само че ще ви направи самостоятелни.  Третото значимо нещо е да се научите да задавате въпроси?  Ако сте чели  задоволително и можете да мислите, ще получавате  правилни отговори на въпросите си.  Имайте поради, че изкуственият разсъдък и Google не може да ви предложат всички отговори. 

Светът е съществувал доста преди да се родите и е значимо да знаете какво се е случвало преди този момент. Защото това ще ви помогне да разберете по-добре нещата, които се случват във вашия живот. 

Знанието ще ви направи свободни и самостоятелни. И когато пораснете, вие сами ще можете да избирате и няма да се постанова някой да го прави поради вас. 

Така че ИЗБОРЪТ Е ВАШ! 

Eкипът на TrafficNews.bg поздравява всички възпитаници и им пожелава на добър час!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР