Днес достигнахме 100 милиона ваксинации в ЕС, като една четвърт

...
Днес достигнахме 100 милиона ваксинации в ЕС, като една четвърт
Коментари Харесай

„Пфайзер“ ще достави по-рано 50 млн. ваксини за ЕС

" Днес достигнахме 100 милиона имунизации в Европейски Съюз, като една четвърт от ваксинираните са получили по две дози ваксина. Важен стадий, с който можем да се гордеем! ". Това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на конференция.

По думите й стана ясно, че се форсира и доставката на ваксини.

" Не пестим старания, с цел да подсигуряваме, че европейците могат да бъдат имунизирани допустимо най-бързо ", сподели шефът на Европейска комисия.

На брифинга стана ясно, че плануваните 50 млн. дози ваксини на " Пфайзер " / " Бионтех " за Европейски Съюз за четвъртото тримесечие на 2021 година, ще бъдат доставени по-рано до края на юни месец.

Урсула фон дер Лайен добави, че през днешния ден стартират договарянията с този производител за доставка на 1,8 милиарда дози ваксина през 2022-2023 година. По нейните думи се чака договарянията да завършат бързо.

Тя добави, че производителят ще достави в Европейски Съюз до юли общо 250 млн. дози, като спомагателните 50 млн. ще бъдат разпределени сред страните съгласно броя на популацията. Досега страните от Европейски Съюз са получили общо 126 милиона дози ваксина от всички утвърдени производители.

По нейните думи вчерашното на " Джонсън и Джонсън " краткотрайно да прекрати доставките на ваксина поради случаи на тромбози демонстрира какъв брой уязвима цел си е сложил в Европейски Съюз ваксинираните до края на лятото да бъдат 70 на 100 от пълнолетното европейско население.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР