Днес Домът на киното ще представи програма от 5 филма,

...
Днес Домът на киното ще представи програма от 5 филма,
Коментари Харесай

Домът на киното представя 5 филма, посветени на грамотността

Днес Домът на киното ще показа стратегия от 5 кино лентата, отдадени на грамотността - от обичта към българския език във " Васил ", през смелостта да бъдеш в " Тар ", анимацията " 2222 " от децата на КиноКлас, изкуството на калиграфията в " Следи от душата " и способността да чувстваш в " Млади вечно ".

" Програмата е доста разнообразна и е мой самобитен прочит на тематиката за грамотността. Това е и една опция за сбогуване с другари, фенове, сътрудници, защото следва моето отдръпване от тази роля и една смяна в Дома на киното ", изясни пред БНР Христо Христозов - програмен шеф на Дома на киното.

" За мен Домът на киното е бил в случай че не първи, то втори дом, доста постоянно в действителност първи дом – мястото, в което съм прекарал най-вече време в последните 15 години. Това беше моето леговище. Във времето, в което живеем, имаме потребност от леговище ", сподели той в предаването " Преди всички ".

Той показа, че е изпълнен с възторг, носталгия и боязън.

" Доъта на киното е вратата на този квартал. Много съм благополучен, че е допустимо да покажем, че културните пространства и хората, които ни посещават, могат да трансформират образа на цялостен един мини квартал ", означи още Христозов.

Той разгласи, че след 31 май следва пауза, а новата идея за Дома на киното ще бъде оповестена след дни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР