Днес до обяд ще преобладава слънчево време. Следобед в западната

...
Днес до обяд ще преобладава слънчево време. Следобед в западната
Коментари Харесай

Жълт код за опасни гръмотевични бури на места в страната

Днес до обяд ще доминира слънчево време. Следобед в западната половина от страната още веднъж ще се заоблачи и на доста места се чакат нови дъждове съпроводени от гръмотевици. Привечер ще превали и в обособени региони на изток.

В няколко области на Югозападна България е в действие жълт код за рискови гръмотевични стихии.

Минималните температури на следващия ден ще са сред 8° и 13°.Максималните сред 23° и 28°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Едва по здрач по северното крайбрежие е допустимо да превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 13°-15

По опция избягвайте разходките в планините на следващия ден. Там още от обяд ще има превалявания от дъжд с гръмотевици, по- интензивни в Рило-Родопската област. Ще има условия за градушки. Температурите по върховете ще са малко над нулата.

В неделя на доста места ще има следобедни дъждове, като по-силни стихии се чакат на изток.

Понеделник се обрисува да е по-слънчев и топъл, а възможност за къси валежи ще има в планините на Западна България. Във вторник в следобедните часове от северозапад чакаме слаб атмосферен фронт, който ще донесе облаци и дъжд. Сряда и четвъртък към този момент се обрисува да преминат с нови интензивни дъждове, гръмотевични стихии и заплаха от градушки. Температурите ще се намалят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР